Prípadov nákazy je viac ako obvykle. Krajčí prezradil podrobnosti

TA3 TASR
17.6.2020 15:06

Na Slovensku pribudlo deväť prípadov nákazy - viac ako sme si zvykli v poslednom období. Minister zdravotníctva Marek Krajčí priznal, že ide o dôsledok uvoľňovania opatrení. U siedmich nakazených išlo podľa neho o nákazu importovanú z Británie a Ukrajiny. Dvaja zvyšní sú žiaľ vo vyššom veku.

Prípadov nákazy je viac ako obvykle. Krajčí prezradil podrobnosti
SITA/Branislav Bibel

Krajčí varoval, že situácia na Ukrajine je veľmi vážna. Problémy však podľa neho pretrvávajú aj v Poľsku, takže občania by si mali pri styku s občanmi Poľska alebo pri cestách do tejto krajiny dávať pozor.

V Spišskom Podhradí v lokalite Rybníček sú štyria ľudia pozitívni na ochorenie COVID-19, ktorí sa v júni vrátili z Anglicka. V súvislosti s tým zasadal v stredu krízový štáb mesta a prízemný dom, v ktorom žije nakazená rodina sa už nachádza v karanténe. Potvrdil to primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta.

„Od 6. do 9. júna sa vrátilo 19 ľudí z Anglicka, no prihlasujú sa nám ďalší, ktorí tu sú už týždeň, ale my sme o nich nevedeli. Zatiaľ nám prišli výsledky testovania jednej rodiny, kde sú štyria pozitívni - matka a tri dcéry, otec je zatiaľ negatívny, ale už sa nachádza v karanténe s nimi. Dnes by mali prísť výsledky druhej rodiny a tie zvyšné sa budú testovať vo štvrtok,“ priblížil primátor. Zdôrazňuje, že ide o tretiu vlnu nákazy ochorenia COVID-19 v meste Spišské Podhradie. Prvá vlna bola, keď sa ľudia vrátili z rakúskych Álp. Vtedy boli tri pozitívne prípady. Druhá vlna bola po návrate ľudí z Anglicka, zaznamenali sa ďalšie tri pozitívne prípady.

Kapusta chystá ďalšie opatrenia v súvislosti s rozšírením nákazy. „Zatvorili sme škôlku, kde chodili deti z tejto časti mesta a zajtra máme sedenie s riaditeľmi škôl o tom, čo ďalej. Je vysoko pravdepodobné, že neotvoríme na obidvoch základných školách druhý stupeň od pondelka tak, ako bolo plánované. Otázkou ostáva prvý stupeň a druhá škôlka,“ dodáva primátor.

Štyri z deviatich nových prípadov nákazy na Slovensku sú z okresu Levoča. Podľa medializovaných informácií ide o matku a tri dcéry zo Spišského Podhradia, ktoré sa vrátili z Anglicka

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok