Blázni žijú medzi nami. Politici reagujú na tragédiu vo Vrútkach

TA3
11.6.2020 12:58

Slovenskom otriasol útok na zamestnancov školy a žiakov vo Vrútkach. Útočníka, ktorým mal byť 22-ročný bývalý žiak školy, polícia zneškodnila. Žiaľ, jeho vyčíňanie si vyžiadalo mŕtveho a zranených. Pozrite si, ako na tragédiu reagujú politici z koalície i opozície.

"Cítim obrovský smútok a žiaľ nad tragédiou vo Vrútkach," uviedla na Facebooku prezidentka Zuzana Čaputová. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine obete útoku a podporu všetkým zraneným deťom, učiteľkám a policajtom. Nerozumiem a nepoznám pozadie tohto šialeného útoku. Telefonovala som s ministrom vnútra, ktorý ma informoval, že situácia je pod kontrolou. Všetkým učiteľkám, učiteľom, policajtom, deťom a ich rodičom, ktorí zažili ťažké chvíle strachu, chcem vyjadriť podporu. Myslím na vás. Nech je v tejto chvíli naša solidarita s vami aj prejavom odmietnutia násilia v akejkoľvek podobe," dodala prezidentka.

"Bohužiaľ, blázni medzi nami žijú a takýmto situáciám nedokážeme zabrániť,“ povedal na krátkom brífingu premiér Igor Matovič, ktorý tak isto vyjadril pozostalým sústrasť.

Násilný čin odsúdil aj predseda NR SR a šéf Sme rodina Boris Kollár. Podpredseda parlamentu a strany Za ľudí Juraj Šeliga uviedol, že je to strašná tragédia a myslí na obete a ich pozostalých.

"Akékoľvek formy násilia sú neprípustné. Práve škola by mala byť miestom, kde vládne bezpečie. V najbližších dňoch budem so zriaďovateľmi diskutovať aj o tejto téme, keďže bezpečnosť našich detí a učiteľov je to najdôležitejšie," uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Vyjadril sa aj Peter Pellegrini. "Som v duchu s rodinami obetí útoku vo Vrútkach. Som v duchu aj so všetkými učiteľmi, ktorí poctivo napĺňajú svoje náročné a záslužné poslanie a musia byť šokovaní skutkom, za ktorý ich kolega zaplatil životom. Som v duchu aj so všetkými rodičmi, ktorí každé ráno vyprevádzajú svoje dieťa do školy a veria, že sa im zdravé vrátia domov. Deti, rodičia aj učitelia si zaslúžia pocit bezpečnosti a my preň musíme urobiť maximum," uviedol expremiér.

"Odsudzujem brutálny útok na základnej škole vo Vrútkach a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým, ktorí boli zasiahnutí touto tragickou udalosťou. Bezpečnosť našich detí a vyučujúcich v školách musí byť pre štát najvyššou prioritou," uviedla na Facebooku líderka Za ľudí Veronika Remišová.

"Vrútky, som s vami. Je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým, ktorých sa táto tragédia týka. Školy sú tým posledným miestom, kde má úradovať nenávisť a zlo," vyjadril sa aj šéf SaS Richard Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok