Čítajú Threemu. Kočner si písal s "Dušanom", ide o niekoho iného

TA3 TASR SITA
19.5.2020 07:27

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa pred senátom Špecializovaného trestného súdu začala čítať komunikácia cez šifrovanú aplikáciu Threema. Na súd z obžalovaných prišli Marian Kočner a Alena Zsuzsová.

Čítajú Threemu. Kočner si písal s "Dušanom", ide o niekoho iného
TASR/Jaroslav Novák

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu začal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimír Turan čítať komunikáciu medzi Marianom Kočnerom a osobou označenou ako "Dušan Keményi". Toto označenie považuje prokuratúra aj splnomocnenci poškodených za obžalovanú Alenu Zsuzsovú.

Prokurátor a splnomocnenci poškodených navrhli senátu čítať správy medzi Kočnerom a Zsuzsovou z obdobia krátko pred a po vražde novinára. V aplikácii si mali obžalovaní písať jazykom, ktorý splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic nazval šifrou.

Debatovať o vražde novinára sa malo aj prostredníctvom odkazov na sneh alebo cez vypadávanie zubov. Správy o stave chrupu Aleny Zsuzsovej z jej zdravotnej poisťovne sú súčasťou spisu, rovnako ako správy o počasí vo Veľkej Mači v čase vraždy. Pred senátom má zaznieť aj Kočnerova nahrávka s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok