Celú osadu dali do izolácie, dôvodom je nezodpovedný obyvateľ

TA3 TASR
27.3.2020 13:21

Pre hrozbu šírenia koronavírusu dali v Gelnici do izolácie celú osadu. Jej obyvateľ sa vrátil z Veľkej Británie a namiesto rešpektovania karantény sa voľne pohyboval po okolí. Asi 80 ľudí teraz stráži mestská polícia a občianske hliadky. Mesto zabezpečuje ich zásobovanie pitnou vodou a potravinami.

„Danú lokalitu monitorujeme tak, aby nikto z ľudí nachádzajúcich sa v karanténe nemohol túto oblasť opustiť. Každý pokus o opustenie budeme okamžite riešiť so štátnou políciou. V súčasnosti krízový štáb rokuje s Ústredným krízovým štábom SR o možnosti umiestniť týchto občanov v niektorom zo štátnych zariadení, kde by pobudli počas obdobia nariadenej karantény,“ uviedol primátor Dušan Tomaško.

Ako spresnil Milo Janáč z mestského úradu, obávajú sa, že ustrážiť situáciu bude nad ich sily. „Je to problematická lokalita, žije tam asi 80 ľudí,“ dodal. Podľa Janáča sa uvedený občan vrátil do Gelnice v noci zo stredy na štvrtok a v lokalite navštevoval svojich príbuzných.

Karanténu na celú rómsku osadu nariadili vo štvrtok popoludní. „Všetci vedia, že sa za páskami nesmú pohybovať. Vodu, lieky a potraviny pre nich budeme zabezpečovať my ako mesto,“ doplnil. Radnica pripomína, že prípad postúpili štátnej polícii a Úradu verejného zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok