Horor v Španielsku. V domovoch našli opustených a mŕtvych ľudí

TA3 SITA
24.3.2020 11:20

Španielski vojaci, ktorí pomáhajú v boji s pandémiou koronavírusu, našli v domovoch pre seniorov opustených starých ľudí, v niektorých prípadoch mŕtvych v ich posteliach. Informovalo o tom ministerstvo obrany.

Horor v Španielsku. V domovoch našli opustených a mŕtvych ľudí
SITA/AP

Armáda je v rámci preventívnych opatrení zapojená do dezinfikovania zariadení pre seniorov. "Armáda počas určitých takýchto návštev našla starších ľudí úplne opustených, niekedy dokonca mŕtvych v ich posteliach," povedala ministerka obrany Margarita Roblesová pre televíznu stanicu Telecinco. Zamestnanci zariadenia opustili po tom, čo sa tam objavil koronavírus. Ministerka zdôraznila, že takéto zaobchádzanie so seniormi v žiadnom prípade nebudú tolerovať.

Španielsky minister zdravotníctva Salvador Illa rovnako ubezpečil, že zariadenia pre seniorov sú pre vládu "absolútnou prioritou". Zároveň prisľúbil, že ich budú "veľmi intenzívne monitorovať". Španielska prokuratúra už oznámila, že tieto prípady vyšetruje.

Krajina patrí k tým, ktoré nový vírus zasiahol najtvrdšie. V Španielsku pribúdajú denne stovky nových obetí koronavírusu. Ich celkový počet stúpol už na 2 299. Počet ľudí nakazených koronavírusom tam medzičasom presiahol 35 000.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok