Súd v kauze Kuciak pokračuje, vypovedať prišli Haščák i Bödör

TA3
20.1.2020 07:02

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Ako svedkovia prišli vypovedať šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák či podnikateľ Norbert Bödör. Na pojednávaní si sadli vedľa seba.

Na koho odstránení pracoval Kočner?

Senát Špecializovaného trestného súdu otvoril pokračovanie hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na súde sú prítomní aj spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Haščák pred vyšetrovateľom potvrdil, že sa pozná s obžalovaným Marianom Kočnerom približne 15 rokov. Mesiac pred vraždou novinára mu mal vulgárne napísať, že pracuje na niekoho odstránení. Podľa Haščákových slov z prípravného konania rozprával o dnes už bývalom vyšetrovateľovi kauzy Gorila Lukášovi Kyselicovi a jeho odstavení z vyšetrovania prípravy vraždy Sylvie Volzovej. Z tej je obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko.

Mal prispievať nasledovanie novinárov

Vypovedať mal pred súdom aj Bödör, ktorý sa podľa niekdajšieho príslušníka Slovenskej informačnej služby a exnovinára Petra Tótha skladal spolu s Kočnerom na sledovanie novinárov. Tóthovi sa mal zveriť aj so záujmom sledovať opozičných politikov aj členov Smeru-SD. Tóth je presvedčený, že sa Bödör na objednávke vraždy Kuciaka nepodieľal, mal však pravidelné informácie zo stavu vyšetrovania.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. Ku vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je za vraždu už právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. Ku samotnej streľbe sa priznal Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Kočner, sprostredkovateľka Zsuzsová. a jeden z vykonávateľov Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

Kočnerova SMS Haščákovi „Inak pracujem na odj*aní čuráka.“

Haščákova odpoveď: „Povieme si, keď budeme spolu.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok