Vypovedal Kočnerov kamarát Dučák. Poprel časť výpovede Tótha

TA3 TASR SITA
15.1.2020 20:33

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka vypočul Špecializovaný trestný súd v Pezinku aj svedka Jozefa Dučáka. Ten sa označil za kamaráta obžalovaného Mariana Kočner.

Vypovedal Kočnerov kamarát Dučák. Poprel časť výpovede Tótha
SITA/Branislav Bibel

Vypovedať majú Haščák i Bödör

Jozef Dučák, ktorý je obvinený v kauze Technopol Servis, pred senátom Špecializovaného trestného súdu odmietol, že by na pokyn Kočnera zháňal biely mercedes ako úplatok pre prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu. Poprel tak výpoveď exsiskára Petra Tótha vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka. Hlavné pojednávanie bolo prerušené do pondelka 20. januára. Vypovedať by mal predstaviteľ spoločnosti Penta Jaroslav Haščák alebo podnikateľ Norbert Bödör.

Tóth, naopak, tvrdí, že si to Dučák myslel. Mal mu povedať, že ho prekvapilo, keď na tomto aute stretol obžalovanú Alenu Zsuzsovú. Dučák tieto tvrdenia odmieta s tým, že auto zháňal pre produkciu relácie Na pranieri, v ktorej Kočner kritizoval novinárov.

Auto malo byť podľa Tótha v skutočnosti pre Zsuzsovú ako darček pre jeho krstnú dcéru. Vyplývať to má aj z tzv. motákov, ktoré mu mal Kočner posielať z väzby. Biely Mercedes našli policajti u Zsuzsovej počas jej zadržania v Komárne.

Splnomocnenec poškodenej Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica považuje výpoveď Dučáka za zmätočnú a nelogickú. Myslí si, že mercedes mohol byť odmenou za organizovanie trestnej činnosti pre inú osobu.

O Technopole odmietol hovoriť viac

Jozef Dučák je obvinený v kauze Technopol Servis. Jeho obhajcom je Michal Mandzák, advokát Mariana Kočnera v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. O Technopole odmietol hovoriť viac, vzhľadom na to, že je to kauza v štádiu vyšetrovania. Kauzu Technopol odhalil práve Ján Kuciak.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. Tóth bol v procese najprv utajeným svedkom. Neskôr sa však odtajnil a svedčil proti Marianovi K. aj v kauze falšovania televíznych zmeniek.

Kto je kto v prípade Kuciak:

Marian Kočner: Podnikateľ, údajný objednávateľ vraždy. Vinu nepriznal.

Alena Zsuzsová: Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka". Vinu nepriznala.

Zoltán Andruskó: Sprostredkovateľ vraždy. Priznal sa, spolupracoval s políciou a už ho odsúdili na 15 rokov väzenia.

Tomáš Szabó: Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi. Nepriznal sa.

Miroslav Marček: Bývalý vojak, ktorý vraždil. Priznal sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok