Kočner odmietol vypovedať, vyjadriť sa chce len k dôkazom

TA3 TASR
13.1.2020 17:48

Obžalovaný z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Marian Kočner odmietol vypovedať pred senátom Špecializovaného trestného súdu. Vyjadrovať sa chce len k jednotlivým dôkazom, ktoré budú neskôr na hlavnom pojednávaní vykonané.

Splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic toto právo obžalovaného rešpektuje, avšak uviedol súdu, že jeho neskoršia výpoveď znižuje jeho dôveryhodnosť. Marian Kočner bol posledný zo štvorice obžalovaných, ktorý mal v pondelok vypovedať k jednotlivým skutkom. Napriek tomu, že najskôr uviedol, že vypovedať bude, neskôr svoj názor zmenil a rozhodol sa venovať iba jednotlivým dôkazom. Tie budú na hlavnom pojednávaní predkladané v podobe svedeckých výpovedí, vecných dôkazov, ale aj digitálnych stôp, akými sú aj prepisy zo šifrovanej aplikácie Threema.

Jediné, k čomu sa obžalovaný vyjadril v oblasti skutkov, ktoré sa mu dávajú za vinu, je skutok z obžaloby hovoriaci o nedovolenom ozbrojovaní a obchodovaní so zbraňami. K tomu sa priznal a neskôr dodal, že išlo o strelivo, ktoré si priniesol zo základnej vojenskej služby.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z dôvodu pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Jediné, k čomu sa obžalovaný vyjadril v oblasti skutkov, ktoré sa mu dávajú za vinu, je skutok z obžaloby hovoriaci o nedovolenom ozbrojovaní a obchodovaní so zbraňami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok