Jankovská nepríde na Súdnu radu, dôvod podložila dokladom

TA3 TASR
10.1.2020 15:49

Sudkyňa s pozastaveným výkonom funkcie a niekdajšia štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za Smer-SD Monika Jankovská nepríde na zasadnutie osobitnej komisie Súdnej rady zriadenej pre Threemu Mariana Kočnera. Informovala o tom hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady Veronika Müller.

Jankovská nepríde na Súdnu radu, dôvod podložila dokladom
TASR/Dano Veselský

"Monika Jankovská ospravedlnila svoju neúčasť na zasadnutí komisie pondelok 13. januára. Zároveň poskytla doklad o práceneschopnosti, udelenie plnomocenstva pre svojho právneho zástupcu, ako aj vysvetľujúce podanie o dôvodoch neúčasti," uviedla Müller. O tých bude informovať na zasadnutí komisie jej predsedníčka Elena Berthotyová.

Počas piatka Jankovská pracovníčke Kancelárie Súdnej rady uviedla, že sa vyjadrí do 15.00 h, či príde alebo nie. Jankovská má pozastavenú funkciu sudkyne na základe rozhodnutia disciplinárneho senátu. Podnet podávala predsedníčka Súdnej rady Lenka Praženková.

Podľa komisie si vymenila Jankovská s Marianom Kočnerom tisíce správ cez šifrovanú aplikáciu Threema. Okrem iného si mali písať aj o sudkyni Zuzane Maruniakovej, ktorá rozhodla v prospech Kočnera v kauze televíznych zmeniek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok