Kamionisti pokračujú v blokáde ciest, nesplnili ich požiadavky

TA3 TASR SITA
9.1.2020 08:42

Výstražné štrajky kamionistov na Slovensku pokračujú. Po rokovaní s vedením ministerstva financií to avizoval podpredseda Únie autodopravcov Slovenska. Dôvodom je nesplnenie ich podmienok. Šéf rezortu financií označil požiadavky autodopravcov za nešťastné a nerealistické.

Polícia upozornila vodičov na to, že bratislavská Rožňavská ulica bude tentoraz úplne zablokovaná v smere do mesta. Blokáciu Rožňavskej naplánovali na približne od 10.00 h do 11.00 h. S dopravnými obmedzeniami v danom úseku je však potrebné počítať počas celého dňa, preto polícia odporúča, aby sa ulici vodiči vyhli.

Štrajk trvá od utorka. Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta.

Kamionisti naplánovali 11.00 h aj zablokovanie cesty E58 v úseku od Rožňavy až po košickú mestskú časť Šaca, a to v oboch smeroch. "Ak je to možné, odporúčame využiť inú trasu," uviedla polícia s tým, že situáciu bude monitorovať a priebežne o nej informovať.

Protest autodopravcov možno naďalej očakávať aj na Orave, a to na hraničnom priechode medzi SR a Poľskom Trstená - Chyžné, ktorý už v stredu zablokovali. Polícia informovala, že situáciu na tomto hraničnom priechode monitoruje a odporučila motoristom použiť hraničné priechody Suchá Hora, Oravská Polhora a Bobrov. Autodopravcovia vopred oznámili protest o 10:00 aj v Ružomberku na hlavnej križovatke pri spoločnosti Mondi SCP.

Štrajk autodopravcov, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska a podporila ho Iniciatíva poľnohospodárov, trvá od utorka v Bratislave, Košiciach i na Orave. Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok