Zatkli maltského Kočnera? Za vraždou novinárky môže byť podnikateľ

TA3 TASR
20.11.2019 11:11

Maltská polícia zatkla popredného podnikateľa Yorgena Fenecha. Bol na svojej luxusnej jachte a údajne sa pokúšal o útek. Fenech by mohol byť dlho hľadaným objednávateľom vraždy novinárky. Prípad v mnohom pripomína situáciu na Slovensku, kde je po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice obžalovaný podnikateľ Marian Kočner, ktorý si ju mal objednať.

Podľa svedkov, ktorých citoval denník Times of Malta, plavidlo zastavila hliadková loď, keď opúšťalo prístav Portomaso severne od hlavného mesta Valletta. Majiteľa spoločnosti 17 Black podľa novín zadržali ozbrojení dôstojníci. Polícia operáciu zatiaľ nekomentovala. Fenech je predsedom obchodnej skupiny, ktorá v roku 2013 vyhrala v konkurze veľkú vládnu zákazku na stavbu plynovej elektrárne.

Správa o Fenechovom zatknutí prišla deň po tom, čo premiér Joseph Muscat oznámil, že zváži omilostenie muža obvineného z prania peňazí, ktorý je podozrivý zo sprostredkovania vraždy investigatívnej novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej.

Novinárka, ktorá sa venovala boju proti korupcii, prišla o život predvlani pri výbuchu bomby v jej aute. Predseda maltskej vlády uviedol, že údajný sprostredkovateľ musí najprv poskytnúť na súde dôkazy a potom môže dostať milosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok