Kotlebovci majú problém. Stíhaný za vraždu je členom strany

TA3 SITA
18.11.2019 11:16

Väzobne stíhaný Jozef Király, ktorý mal v okrese Poprad dobodať na smrť Romana Alexu, aby si tým udržal manželku, je členom strany Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko. Potvrdil to hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica.

„V prípade, že sú medializované informácie pravdivé, naša strana sa od konania Jozefa K. v plnej miere dištancuje. Jedná sa o zlyhanie jednotlivca, ktoré nemá žiadny súvis s jeho členstvom v politickej strane," podotkol. Dodal, že strana má nulovú toleranciu voči zlodejom aj vrahom. Informáciou, že ide o predsedu okresnej organizácie ĽSNS, priniesla Joj. Ako Ďurica vysvetlil, nejde však o žiadneho funkcionára, ale o radového člena.

Vyšetrovateľ NAKA Východ spracoval podnet na väzobné stíhanie Királyho, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania v stredu vo svojom dvore v okrese Poprad viackrát bodol Romana Alexu. Ten zraneniam na mieste podľahol. Ako uviedla polícia na svojej Facebookovej stránke, Király sa nevedel zmieriť so snahou svojej manželky o rozvod. Preto sa rozhodol zatlačiť na ňu brutálnou cestou. „Takýmto spôsobom si ju chcel zaviazať do budúcna, aby od neho neodišla, lebo majú spoločné kriminálne tajomstvo. Jozef telo svojej obete hodil do potoka Mlynica, do ktorého blízkosti sa presunul autom," popísala polícia. Mužovi za úkladnú vraždu hrozí 20 až 25 rokov väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok