Sudcov, ktorí mali byť v kontakte s Kočnerom, zatiaľ neobvinili

TA3 SITA
12.11.2019 15:00

Polícia zatiaľ v prípade podozrivých sudcov nevzniesla obvinenie konkrétnej osobe, informovala hovorca Policajného zboru Michal Slivka, ktorý dodal, že polícia bude v prípade nových skutočností verejnosť informovať. Podozrenia vyplynuli z komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema, v ktorej si údajne písal s bývalou štátnou tajomníčkou rezortu spravodlivosti Monikou Jankovskou.

Sudcov, ktorí mali byť v kontakte s Kočnerom, zatiaľ neobvinili
TASR/Martin Baumann

Okrem iného sa v komunikácii spomína ovplyvňovanie viacerých prípadov napríklad civilný proces o miliónových zmenkách televízie Markíza. Podozrenia preveruje Súdna rada, ktorá si už na 14. novembra predvolala ďalších sudcov. Pre komunikáciu s Kočnerom odstúpili viacerí sudcovia, medzi inými aj šéf Okresného súdu Bratislava III. David Lindtner.

„Pracovná skupina Hmla aj naďalej dokumentuje podozrenia z protiprávneho konania konkrétnych osôb, o vydaní konkrétnych meritórnych rozhodnutí budeme verejnosť informovať," uviedol Slivka. Ešte koncom augusta tohto roka voči niektorým sudkyniam a sudcovi v tejto súvislosti zasahovala aj Národná kriminálna agentúra.

Polícia následne zriadila špeciálny vyšetrovací tím s názvom „Hmla". Podozrenia preveruje aj Slovenská advokátska komora. Cez aplikáciu Threema s Kočnerom. totiž údajne komunikovalo viacero advokátov a rovnako aj prokurátorov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok