Kočner a Zsuzsová si mali písať aj priamo o Kuciakovej vražde

TA3
11.11.2019 13:14

Kamuflovali slová o vražde vykladaním snov? Na verejnosť sa po prvý raz dostali správy z Threemy medzi Marianom Kočnerom a jeho "volavkou" Alenou Zsuzsovou, ktoré sa mali týkať priamo násilnej smrti Jána Kuciaka.

Čo znamená USB a čo vypadnuté zuby

Kočnerova Threema podľa Denníka N odhaľuje, čo si písali tesne pred vraždou, tesne po nej a aj v momente, kedy sa o smrti novinára a jeho snúbenice dozvedela verejnosť. Zsuzsová, ktorá mala vraždy sprostredkovať, vraj nevedela presne, kedy bude vykonaná. Problém bol počasie, keďže vo februári 2018 snežilo a mrzlo.

Kuciaka mali obaja spomínať pod skratkou "USB". "Riešiš aj tie interiéry na USB?" spýtal sa údajne Kočner Zsuzsovej 12. februára. "Jasne, to už dávno! Ten Ti tiež vrátim a ten projekt by že vraj mal byť hotový už tento týždeň," odpovedala. Kočner odpovedal "ok". Prešlo pár dní. "S tým USB sa asi nepodarilo nič," zaujímal sa Kočner u Zsuzsovej. Oponovala mu. "Len bol Valentín a potom hneď p…a sneh. Ale vyzdvihne sa. Vsjo je už loading 90 percent," odpovedala. "Hm," reagoval. "Si myslíš, že zo srandy nadávam na ten sk…ý sneh? Vydržíme a šicko bude,“ odpovedala údajne Zsuzsová tri dni pred vraždou.

Deň pred vraždou si mali podľa denníka obaja písať o tom, že jeho volavka nemôže spávať. Zsuzsová mu v noci prestala odpovedať a ráno mu odpísala: "Veď som Ti včera hovorila, že mi je zle. Že mi je zima a všetko ma bolí… Dala som si 2 paraleny a tak jasne som zaspala. Sníval sa mi hrozný sen, strašný, vypadávali mi zuby. A tri predné spodné, keď som chytila, zostali mi medzi prstami aj s polkou ďasna. Strašne som plakala, čo teraz budem robiť, keď sa rozpadávam ako malomocná,“ citoval jej správu Denník N.

Zsuzsová si sen "vykladala" v snári. "Mamina mi teraz hovorí, že sa jej zdá, že keď sa sníva, že vypadávajú zuby, tak niekto zomrie," napísala Kočnerovi. "Klídek," reagoval. "Veľký snár je medzinárodný a ten píše, že niekto umrie. Len nech to nie je nikto blízky, lebo ja pohreby neznášam,“ odpísala. Kočner potom žartoval o zubároch a keďže mal stretnutie, povedal jej, aby mu nepísala.

50 tisíc eur čoskoro?

"Dnes sa budem desiť zaspať," napísala mu poobede v deň vraždy. "Prečo? Si bola u zubára a povedal že máš skorbut ???" odpísal. Ona reagovala obrázkom, ktorý už z Threemy experti nevedeli dostať a jeho podoba je neznáma.

"," reagoval emotikonmi Kočner. 50-tisíc eur pritom bola odmena, ktorú mal Kočner za vraždu Kuciaka zaplatiť. "Nie, toľko určite nie, to som povedala, že cena sa upraví!! Tak, aby bol každý spokojný," odpísala mu. Potom pokračovali v téme zubov. Zsuzsová písala, že jej tŕpnu celý deň. "Čakám, kedy vypadnú. Ešte aj vo sne som revala, že ako mi to teraz spravia, keď nemám peniaze ani na 1 zub. Pol huby mi ostalo v ruke. A vypadlo mi asi 8. To je ale nejak veľa mŕtvych," informovala Zsuzsová. "To asi skapú tí cigoši, čo nás oj…li o podpisy. Horné sú rodina, spodné cudzí," reagoval Kočner. Zsuzsová informovala, že všetky boli spodné.

"A je to fp…i," napísala podľa denníka Zsuzsová na druhý deň ráno. "Čo? Roztopil sa sneh?" reagoval. "1 už naozaj vypadol. Šetri love na zubárku. To je z toho, že mi robíš nervy a celú noc škrípem zubami," napísala Alena Zsuzsová. Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej si Kočner o tejto téme písal s niekoľkými ďalšími. "Bratm, to, čo sa stalo, išlo mimo nás, dúfam," uisťoval sa údajne jeho vtedajší spolupracovník, exsiskár Peter Tóth. "Debil. Si padol na hlavu? On sa j…l do nejakej veľkej ruskej veci,“ odpísal mu okamžite Kočner.

Kto je kto v prípade Kuciak:

Údajný objednávateľ vraždy: Marian Kočner
Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka": Alena Zsuzsová
Údajný sprostredkovateľ, ktorý spolupracuje s políciou a uzatvoril dohodu o vine a treste: Zoltán Andruskó
Bývalý vyšetrovateľ, o ktorom sa pôvodne písalo ako o strelcovi: Tomáš Szabó
Údajný pomocník a šofér a bývalý vojak. Mal sa priznať, že strieľal: Miroslav Marček

V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zabili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, podal prokurátor obžalobu na Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Miroslava Marčeka aj Tomáša Szabóa.
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok