Justícia po Kočnerovi / Duel I. Matoviča a M. Kotlebu / Duel B. Kollára a Š. Harabina

TA3
27.10.2019 13:58

Hostia: Peter Kresák (Most-Híd), poslanec NR SR, Marián Kéry (Smer-SD), poslanec NR SR, Ján Marosz (OĽANO), poslanec NR SR, Alojz Baránik (SaS), poslanec NR SR, Igor Matovič (OĽANO), predseda strany, Marian Kotleba (Kotleba-ĽSNS), predseda strany, Boris Kollár (Sme rodina), predseda strany a Štefan Harabin (Vlasť), volebný líder strany.

Vyjadrenie zvolenej členky Súdnej rady SR Petry Príbelskej:

"Dôrazne sa ohradzujem voči výrokom poslanca Alojza Baránika, ktoré odzneli v relácii "V politike" dňa 27. októbra 2019 v televízii TA3, kde ma označil za harabinovskú sudkyňu a spochybňuje demokratickosť voľby kandidáta sudcov do súdnej rady.

Tento poslanec ma vôbec nepozná, nevie nič o mojich názoroch a o mojej profesnej minulosti. Nepodloženými invektívami uráža moju osobu, čím zasahuje do môjho práva na dobrú povesť. Ako politik si osobuje právo posudzovať kto je, alebo nie je vhodným kandidátom do súdnej rady za sudcov, čo môže vyústiť do neprípustného zásahu do nezávislosti súdnej moci, ktorej súčasťou je aj súdna rada.

Petra Príbelská, zvolená členka Súdnej rady SR".


Stanovisko sudkyne NS SR Ivetty Macejkovej:

"Sudkyňa NS SR Ivetta Macejková sa dôrazne ohradzuje voči informáciám, ktoré odzneli 27.10.2019 v TV TA3 v relácii V politike. Tvrdenia poslanca NR SR Alojza Baránika o jej osobe považuje za hrubé klamstvo, zavádzanie a ohováranie. V tejto súvislosti Ivetta Macejková podnikne ďalšie právne kroky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok