Ahoj, si tu? S Kočnerom si mal cez Threemu písať i Glváč

TA3 SITA
21.10.2019 11:59

Podpredseda parlamentu a Smeru-SD Martin Glváč si podľa Threemy mal dohadovať s Marianom Kočnerom biznis s pozemkami na Čiernej vode. Glváč mal s Marianom Kočnerom taktiež rozoberať, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu predsedu vlády.

Ahoj, si tu? S Kočnerom si mal cez Threemu písať i Glváč
SITA/Diana Černáková

Tú mumlavú treba poslať...

S informáciou prišiel Denník N. Fico sa vzdal svojej funkcie po tlaku verejnosti po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice v marci minulého roku. Komunikácia sa medzi nimi mala realizovať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

Marian Kočner si s Glváčom tyká a píše, že „tú mumlavú treba poslať do p..e. Čím skôr“. Marian Kočner „mumlavou“ označoval ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú (vtedy Most-Híd) a pridával aj spôsob, ako sa jej zbaviť. „Treba zvoliť štátnu taj. do SR a odíde sama.“ Marian Kočner má na mysli svoju „opičku“ a štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú. Žitňanská totiž vyhlásila, že pokiaľ sa Jankovská dostane do súdnej rady, odíde z funkcie. Glváč pritakáva. „To je pravda,“ píše podľa Threemy.

Glváč nepoprel, že by išlo o skutočnú komunikáciu s Marianom Kočnerom. „Vychádzate z nejakej komunikácie, ktorej autenticitu neviem posúdiť, pričom už v minulosti ste (v rozpore so zákonom) zverejnili články o mojej súkromnej komunikácii, ktorá však nesedela so skutočnosťou,“ uviedol. „Ak si dobre spomínam, tak vo väčšine prípadov kontaktoval on mňa, odpovedal som tak isto, ako aj iným,“ dodal Glváč.

Komunikovať mali aj o biznise

Marian Kočner a Glváč si cez Threemu nepíšu len o politike, ale aj o biznise. Ide o správy z 2. decembra 2017 a o rozsiahly pozemok v Čiernej Vode, čo je satelitné mestečko neďaleko Bratislavy, v katastri Chorvátskeho Grobu. Práve s pozemkami na Čiernej Vode sa spája najväčšia Glváčova kauza. Ide o prevody lukratívnych pozemkov v tejto lokalite z roku 2004.

Ahoj, si tu?“ ozve sa 2. decembra Kočner. „Ano idem na tripartitu,“ odpovedá podpredseda parlametu, ktorý na tomto stretnutí skutočne v ten deň bol. „Je reálny záujemca o 20.000 m2 pozemok na Čiernej Vode. Valašík to mal s ostatnými prejednať. Klient už 2 týždne čaká na odpoveď. Vieš o tom???“ pokračuje Kočner. Ako uvádza Denník N, Milan Valašík je riaditeľom firmy Regionálne cesty Bratislava (RCB), ktorá spravuje krajské cesty a v ktorej je akcionárom Rattajova RCBT. „Nie. Asi ani nemusím. Valašík je dobrý respondent,“ odpovedá Glváč. Kočner sa opäť zaujíma, s kým má riešiť pozemok, ktorý by Glváčovi nemal patriť. „S Milanom V. alebo Ratajom. Môžem aj ja, keď chceš,“ odpisuje podpredseda parlamentu, akoby k pozemku mal vlastnícky vzťah.

Glváč nepoprel, že by išlo o skutočnú komunikáciu s Marianom Kočnerom. „Vychádzate z nejakej komunikácie, ktorej autenticitu neviem posúdiť, pričom už v minulosti ste (v rozpore so zákonom) zverejnili články o mojej súkromnej komunikácii, ktorá však nesedela so skutočnosťou,“ odpísal Denníku N podpredseda parlamentu. Tvrdí, že sa s Marianom Kočnerom od januára 2012 nestretol. „Ak si dobre spomínam, tak vo väčšine prípadov kontaktoval on mňa, odpovedal som tak isto, ako aj iným.“ Tvrdil tiež, že pozemky, o ktorých sa píše v Threeme, nevlastní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok