Zlyhal. Šéf bratislavského súdu po správach s Kočnerom končí

TA3 TASR
21.10.2019 09:26

Predseda súdu Bratislava III David Lindtner končí vo svojej funkcii. Dôvodom má byť jeho zverejnená šifrovaná komunikácia s Marianom Kočnerom.

Zlyhal. Šéf bratislavského súdu po správach s Kočnerom končí
TASR

V pondelok pred pracovným stretnutím predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) s predstaviteľmi generálnej prokuratúry, Súdnej rady a polície o jeho konci informoval minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). 

Gál poznamenal, že Lindtner sám uvažoval spôsobom, že donesie abdikačný list. "Ja som to prijal, pretože veci, ktoré sa udali, nie sú akceptovateľné. On je veľmi dobrý odborník, ale situáciu nezvládol a zlyhal," povedal Gál. Ako doplnil, sudca musí skúmať vhodnosť svojho správania aj na verejnosti, musí dbať o svoju odbornosť a zabezpečovať domnienku, že je nezávislý.

Lindtner potvrdil svoje stanovisko, že nesie plnú zodpovednosť za to, že ako predseda súdu stratil dôveru kolegýň. "Preto som ministrovi spravodlivosti SR Gáborovi Gálovi dnes doručil moje písomné vzdanie sa funkcie predsedu Okresného súdu Bratislava III," uviedol sudca Lindtner. Na odstúpenie z funkcie predsedu súdu ho vyzvala aj štvorica sudcov Okresného súdu Bratislava III.

Začiatok konverzácie z Threemy:
Lindtner: „Toto som nový ja. D.“
Kočner: „Tak to je super. Len kua neviem ktorý D ?
Lindtner: „Dl“
Kočner: „Tak už sme spárovaní, ale stále neviem s kým. Dop...e keby si napísal DL, tak viem. Ale DI som fakt nemohol uhádnuť ."
Lindtner: „Bál som sa, že si budeš myslieť, že ti píše Lipsic."
Kočner: ":D :D :D"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok