NAKA vytvorila skupinu Hmla, ide aj o Jankovskej mobil

TA3 TASR
9.10.2019 14:00

NAKA vytvorila špeciálnu pracovnú skupina Hmla, ktorá sa zaoberá prípadom mobilov, ktoré zadržali sudcom vrátane Moniky Jankovskej. V prípade začali aj trestné stíhanie.

V prípade týkajúceho sa zadržaných mobilov bolo začaté trestné stíhanie pre viaceré trestné činy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Zároveň bola zriadená pracovná skupina s názvom "Hmla", ktorá sa prípadom zaoberá. V prípade zatiaľ nebola obvinená žiadna konkrétna osoba.

"V súvislosti so zadržanými mobilmi riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry dal svojím rozkazom zriadiť pracovnú skupinu, ktorá sa zaoberá vyšetrovaním prípadu. Je zložená z vyšetrovateľa, operatívcov a analytika," uviedla polícia. Polícia vykonala v auguste zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. NAKA zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala.

Mobilný telefón odovzdala polícii už bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti a sudkyňa Monika Jankovská, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov a jedného prokurátora. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik tento týždeň nevedel povedať, kedy padne rozhodnutie v prípade sudcov a prokurátora, ktorým mali byť odobraté mobily. "Spis si prokurátorka vyžiadala, preskúma spis a bude na jej rozhodnutí, či sú tam dôvody na vznesenie, alebo nie sú," odpovedal novinárom v súvislosti s tým, či budú vznesené obvinenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok