Haščák bol vypovedať na NAKA, išlo o Kuciaka a Kočnera

TA3 TASR
19.9.2019 10:28

Finančník zo skupiny Penta Jaroslav Haščák bol vypovedať v Nitre na pobočke Národnej kriminálnej agentúry. Malo ísť o prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ale policajtov zaujímal najmä Marian Kočner.

"Ja som bol podať vysvetlenie ako svedok. Drvivá väčšina otázok sa týkala vlastne môjho vzťahu s osobou Marian Kočner a ďalšie, čo sa týka nejakých jeho dotazov a požiadaviek a nás ako majiteľa, tým, že sme sa poznali, ako majiteľa médií, keďže v portfóliu sa kriticky vyjadrovali voči nemu ako k osobe, k podnikaniu tak Marian Kočner so mnou relatívne často, raz za štvrťrok na túto tému komunikoval. Táto komunikácia je pravdepodobe zachytená v spise, ktorý má vyšetrovateľ. Otázky smerovali k tejto komunikácii," povedal Haščák.

Ako uviedol, SMS správe, v ktorej mu Marian K., obžalovaný z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, mal napísať, že pracuje na "...odj...ní ču..ka...", bola na výsluchu venovaná iba okrajová pozornosť. "Je v spise aj ďalšia komunikácia, kde sa sťažuje, ako o ňom píšu Plus 7 dní alebo Trend, a ja sa mu snažím vysvetliť, ako fungujú médiá, že sú nezávislé a my ako majitelia nemáme žiadnu možnosť ovplyvňovať médiá, a vysvetľujem mu, že ak má nejaké požiadavky, tak sa má obrátiť na vydavateľa, na šéfredaktora, na príslušných redaktorov a že tomu bude venovaná pozornosť," uviedol Haščák.

Ako doplnil, s Kočnerom sa stretával relatívne často. "Za posledné dva roky sme sa stretli osemkrát, neviem, či je to veľa, alebo málo. Na svadbu som ho nezavolal, ale na oslavu svojich 30. narodenín áno, aj on mňa na oslavu svojich päťdesiatich. Počas toho, ako je vo väzbe, sa ma nepokúšal kontaktovať," skonštatoval Haščák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok