Jankovská sa vyjadrila ku Kočnerovi, bráni sa trestným oznámením

TA3 TASR
25.8.2019 22:10

Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská na sociálnej sieti v nedeľu večer informovala, že podáva trestné oznámenie na Igora Matoviča za ohováranie a podniká ďalšie právne kroky. V príspevku zároveň uviedla, že sa s podnikateľom Marianom Kočnerom nestretla a ani s ním nekomunikovala.

Jankovská sa vyjadrila ku Kočnerovi, bráni sa trestným oznámením
SITA/Viktor Zamborský

Šéf hnutia OĽANO totiž verejne vyzval premiéra Petra Pellegriniho a ministra spravodlivosti Gábora Gála, aby v prípade Jankovskej podnikli kroky pre údajnú komunikáciu s podnikateľom Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

Jankovská komunikáciu a stretnutie s Kočnerom na sociálnej sieti poprela. "S obvineným M.K. som nekomunikovala ani som sa s ním nestretla. Naopak Igor Matovič nepoprel, že s obvineným M.K. komunikoval a existujú smsky, ktoré to dokazujú. Tento pán používa klebety ako fakt. Ja ako právnička zásadne rozlišujem medzi faktami a ohováraním. Podávam trestné oznámenie na Igora Matoviča za ohováranie a podnikám ďalšie právne kroky ohľadom údajnej komunikácie s M.K. a z toho vyplývajúcich úkonov vykonaných orgánmi činnými v trestnom konaní, " napísala neskoro večer na sociálnej sieti.

Šéf hnutia OĽANO ešte v sobotu 24. augusta vyzval premiéra a ministra spravodlivosti, aby Jankovskú do nedele polnoci z funkcie odvolali. V opačnom prípade Matovič plánuje v pondelok ráno protestné zhromaždenie pred budovou ministerstva.

Pellegrini v sobotu reagoval, že v prípade Jankovskej bude konať, ak sa podozrenia potvrdia. Gál podľa svojich slov okamžite po potvrdení väzieb na Mariana Kočnera podá návrh na jej odvolanie. V prípade ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál podľa svojich slov zotrvanie vo funkcii ministra.

Polícia vykonala vo štvrtok 22. augusta zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala. Jankovská polícii odovzdala mobilný telefón, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov. Meno štátnej tajomníčky sa malo objaviť v údajnej komunikácii podnikateľa Mariana Kočnera, ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok