TB R. Fica o „nových“ politikoch

TA3 SITA
16.8.2019 15:18

Bývalý premiér Robert Fico reagoval na tlačovú besedu „nových“ politikov. SMS komunikáciu Mariana Kočnera opäť nazval neoverenou a povedal, že ak by mal naozaj nejaký vplyv, v tejto chvíli by nesedel vo väzení.

Spoločnosť ESET nikdy nespolupracovala ani nespolupracuje so zahraničnými spravodajskými službami. Obvinenia zo spolupráce ESET-u alebo kohokoľvek z jej predstaviteľov sa nezakladajú na pravde a doteraz nikto nezverejnil o takejto spolupráci dôkazy. Spoločnosť, ktorá sa zaoberá antivírusmi a ochranou počítačov, zo spolupráce so zahraničnými spravodajskými službami a snahy zvrhnúť súčasnú vládu obvinil predseda Smeru-SD Robert Fico. „Spoločnosť ESET pomáha orgánom činným v trestnom konaní po celom svete pri odhaľovaní kybernetickej kriminality a chráni tak nielen bežných ľudí, ale aj dôležité verejné inštitúcie. Takúto úspešnú spoluprácu rozvíjame napríklad s európskym policajným úradom EUROPOL a ochotne spolupracujeme aj so slovenskou políciou pri odhaľovaní kybernetickej kriminality," uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa spoločnosti Zuzana Pardubská.

Pokiaľ ide o výroky Fica o tom, že ESET sponzoroval Progresívne Slovensko a potom vznikajúcu stranu Andreja Kisku Za ľudí, Pardubská zareagovala, že ich spoločnosť je "absolútne apolitická" a nikdy nepodporila konkrétneho politika alebo stranu. „Zároveň spoločnosť ESET nevlastní žiadne médium. ESET buduje ekonomiku Slovenska vytváraním vysoko kvalifikovaných pracovných miest, riadnym platením daní, podporou špičkového výskumu a vzdelávania, reprezentovaním Slovenska v zahraničí. Cieľom ESETu je zodpovedné podnikanie," píše sa na záver v reakcii.

Predseda Smeru-SD Robert Fico vo svojom vyhlásení kritizoval politikov z Progresívneho Slovenska/Spolu, Za ľudí a KDH. „Spoločnosti ESET, ktorá je podľa cudzích zdrojov preukázateľne prepojená na zahraničné spravodajské služby, nič nevychádza. Financuje Denník N, ktorý dohromady nik nečíta. Podporovala vznik novej strany Michala Trubana, z ktorého sa vykľul narkoman a díler. Ani Andrej Kiska im nevyšiel, pretože z daňového a pozemkového podvodníka ťažko niečo urobíte. A preto prichádza obdobie eseťáckeho mediálneho lynču. Je to obdobie marca - apríla 2018, kde je dohoda medzi konkrétnymi médiami, politikmi a analytikmi zaútočiť na vládnu koalíciu," povedal Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok