Fico sa vyjadril ku Kočnerovi: Vplyv na orgány? Veď sedí vo väzbe

TA3 TASR
7.8.2019 14:14

Predseda koaličnej strany Smer-SD Robert Fico na tlačovej konferencii odmietol, aby bol Smer ohováraný a hanobený v súvislosti so zverejnenou komunikáciou Mariana Kočnera a Norberta Bödöra.

Fico sa vyjadril ku Kočnerovi: Vplyv na orgány? Veď sedí vo väzbe
SITA/Branislav Bibel

„Nech sa táto komunikácia prešetrí. Ak nejaký vyšetrovateľ v tejto veci zneužíval svoje právomoci, tak ho treba vypočuť. Na to sú tam príslušné orgány, ktoré v tom majú voľné ruky. Tak, ako sa prijali rozhodnutia v iných veciach, musia sa prijať aj v tejto téme. Som však zvedavý, či budú orgány činné v trestnom konaní také spravodlivé aj v prípade bývalého prezidenta Andreja Kisku, ktorý je typický Bašternák (podnikateľ odsúdený za daňové podvody - pozn.),“ zdôraznil Fico.

Zároveň vysvetlil, že zväčša to funguje tak, že keď sa objaví nejaká informácia, ktorá ma poškodiť Smer-SD, nikto neskúma, či bol porušený zákon pri získaní takejto informácie. „Tu sa vytvára obraz, že jeden pán, ktorý sedí vo väzbe, má vplyv na orgány činné v trestnom konaní. To sa mu asi nepodarilo, pretože keďže sedí vo väzbe, nemôže mať na nich vplyv,“ dodal predseda Smeru-SD.

Denník N začiatkom augusta zverejnil časti komunikácie medzi obžalovaným Marianom Kočnerom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, ktoré sú súčasťou policajných spisov. Polícia vo vzťahu ku komunikácii podľa denníka konštatuje, že obžalovaný sa „výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä advokáta Daniela Lipšica (prezývaného v komunikácii Lipstein alebo Gambino), predsedu OĽANO Igora Matoviča, predsedu Sme rodina Borisa Kollára (vlekár) a exprezidenta Andreja Kisku. Podľa denníka napríklad v súvislosti s Lipšicom napísal v roku 2018: „Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť.“ V súvislosti s Kollárom zase, že „vlekár nemôže ísť do ďalších volieb“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok