Šéf vyšetrovateľov kauzy Gorila odchádza z polície do civilu

TA3 TASR
30.7.2019 10:33

Šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica odchádza na vlastnú žiadosť z polície do civilu. Kyselica doteraz šéfoval policajtom, ktorí pracovali na jednej z najväčších korupčných káuz. Na vlastnú žiadosť skončil pred časom aj jeho predchodca na čele tímu Gorila, Marek Gajdoš.

Šéf vyšetrovateľov kauzy Gorila odchádza z polície do civilu
TASR

Kyselica odchod do civilu potvrdil pre Denník N. "Dnešného dňa som podal žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru príslušníka Policajného zboru. Pokiaľ mi bude plynúť dvojmesačná výpovedná lehota, tak sa nebudem vyjadrovať k môjmu ďalšiemu pôsobeniu. Ak bude o to záujem, vyjadrím sa 1. 10. 2019," uviedol Kyselica.

Na čele tímu Národnej kriminálnej agentúry pre vyšetrovanie kauzy Gorila bol od 1. decembra 2016. Dovtedy bol jeho členom. Vo funkcii nahradil dovtedajšieho šéfa tímu Mareka Gajdoša, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť do civilu. Kyselica pôsobí v ozbrojených zboroch vyše 20 rokov. V tíme Gorila, ktorý vznikol 9. januára 2012, bol od 26. januára 2012.

Gorila je údajný spis Slovenskej informačnej služby, ktorý sa na internete objavil na konci roku 2011. Zaoberá sa údajnými rozhovormi politikov a šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka o províziách a korupcii za druhej vlády Mikuláša Dzurindu z SDKÚ v odpočúvanom byte na Vazovovej ulici v Bratislave. Jedným z politikov, ktorých spis spomína medzi návštevníkmi bytu, je Robert Fico. Na otázky, či v byte bol, nikdy priamo neodpovedal. Penta od začiatku kauzy popiera pravosť spisu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok