Za vzdelávanie nezamestnaných zaplatil rezort práce milióny eur

TA3 TASR
28.7.2019 12:04

Ministerstvo práce zaplatilo za vzdelávacie programy pre uchádzačov o zamestnanie 3,09 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Zákazku získali dve spoločnosti, a to Deutsch-Slowakische Akademien a Newport Group.

Za vzdelávanie nezamestnaných zaplatil rezort práce milióny eur
TASR/František Iván

Zmluva so spoločnosťami bola uzatvorená ešte vlani v apríli. Vzdelávacie programy sa realizujú prostredníctvom Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. "Ústredie v spolupráci s úradmi práce, sociálnych vecí a rodiny realizuje odbornú prípravu pre uchádzačov o zamestnanie v rámci projektu Pripravený na prácu. Cieľom projektu je riešiť aktuálne problémy na trhu práce, osobitne v oblasti automobilového priemyslu, kde v súčasnosti chýbajú kvalifikovaní pracovníci," priblížila Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR.

Od začiatku realizácie projektu bolo podľa údajov ÚPSVR SR do vzdelávania zaradených 12.796 uchádzačov o zamestnanie, ktorí sa vzdelávali v oblasti logistiky a skladového hospodárstva, programy boli tiež určené pracovníkom automatizácie v strojárskej výrobe, ale aj strojným mechanikom, zámočníkom. "V súčasnosti sa vzdelávacie programy realizujú na všetkých úradoch práce v rámci Slovenskej republiky," doplnila Hrehová.

Projekt Pripravený na prácu je nastavený na princípe dvoch na seba nadväzujúcich fáz. "V rámci prvej fázy sa realizuje vzdelávací program Inkluzívne vzdelávanie. Ide o vzdelávanie zamerané na zvýšenie kompetencií potrebných pre ľahšie umiestnenie účastníkov projektu," vysvetlila Hrehová. V druhej fáze sa realizuje 13 akreditovaných vzdelávacích programov. Určené sú napríklad na vzdelávanie mechatronikov, nástrojárov, autoelektrikárov, operátorov CNC strojov či zámočníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok