Podpis s pištoľou pri hlave. Markízu vraj chceli ovládnuť násilne

TA3 TASR
24.7.2019 12:40

Kočnerov Gamatex podľa svedkyne, ktorá vypovedala na Špecializovanom trestnom súde, získal pohľadávku voči Markíze násilne. Firma zaplatila jedinú korunu vraj preto, že pôvodný majiteľ pohľadávky mal "pištoľ pri hlave".

Podpis s pištoľou pri hlave. Markízu vraj chceli ovládnuť násilne
TASR/Ivan Majerský

Niekdajšia členka Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie Anna Hausknotzová vypovedala pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, že Marian Kočner získal od Siloša Pohanku pohľadávku násilným spôsobom. "Ľahko sa vám podpisuje, keď máte pištoľ pri hlave," uviedla Hausknotzová údajné slová Pohanku.

Pohanku mala Hausknotzová stretnúť na premiére filmu o jeho otcovi. Na nej sa ho mala spýtať, či naozaj predal Gamatexu pohľadávku za korunu. Na to jej mal odpovedať áno a dodať, že mal pištoľ pri hlave. Na otázky novinárov po výpovedi odmietla odpovedať. Pohankova firma ESPE štúdio predala Gamatexu pohľadávku voči Markíze. Aj na základe tejto pohľadávky sa uskutočnilo násilné obsadenie Markízy v roku 1998. Toto obsadenie sa malo vyrovnať podľa Pavla Ruska aj spornými zmenkami.

Obžalovaní Kočner s Ruskom podľa obžaloby prokurátora "po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov". Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej. Na súde ju obvinil zo zavinenia situácie, ktorá viedla k predmetným zmenkám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok