Kočner vyšiel z cely vypovedať, prevoz sprevádzali opatrenia

TA3 TASR
20.6.2019 14:10

Obvinený podnikateľ Marian Kočner vypovedal na polícii. Budovu Prezídia Policajného zboru v Bratislave opustil krátko pred 13.00 h.

Kočner vyšiel z cely vypovedať, prevoz sprevádzali opatrenia
SITA/Diana Černáková

"Útvar osobitného určenia dnes za prísnych bezpečnostných opatrení zabezpečil prevoz Mariana K. do Bratislavy na Národnú kriminálnu agentúru, kde sa zúčastnil na procesných úkonoch," informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Obhajca Marek Para zdôraznil, že Kočner má právo požiadať o prepustenie z väzby, rovnako aj vypovedať k väzobným veciam. "Vypovedať k väzobným veciam je jeho právo, neznamená žiadnu formu spolupráce a smeruje len k spochybneniu zákonnosti väzby," uviedol Para.

Kočner je väzobne stíhaný v kauze takzvaných televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. V súčasnosti opätovne žiada o prepustenie z väzby, Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude o jeho žiadosti rozhodovať v utorok 25. júna o 9.00 h na neverejnom zasadnutí. Predtým už niekoľko žiadostí odmietol. Prvé hlavné pojednávanie v kauze zmeniek malo byť 20. júna, ale preložili ho na 22. júla. Na Mariana Kočnera a Pavla Ruska podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok