Umožnime poslancom sobášiť, navrhla SaS. Ľudia si to vraj žiadajú

TA3 TASR
2.5.2019 13:25

Všetci poslanci Národnej rady SR by mohli sobášiť páry. Toto právo by už po novom teda nemuseli mať iba poslanci NR SR, ktorí súčasne pôsobia v komunálnej politike. Počíta s tým novela zákona o rodine, ktorú na májovú schôdzu parlamentu predložili poslanci SaS.

Umožnime poslancom sobášiť, navrhla SaS. Ľudia si to vraj žiadajú
SITA/AP

"Cieľom predloženého návrhu zákona je umožniť poslancom Národnej rady SR vykonať sobášny obrad rovnako, ako zákon túto možnosť priznáva starostom, primátorom, ako aj poslancom obecných a mestských zastupiteľstiev," vysvetľujú poslanci v dôvodovej správe. Podľa návrhu by mohol poslanec NR SR sobášny obrad vykonať na celom území Slovenska. Robili by to zadarmo, navrhujú poslanci SaS.

Pre zmenu zákona sa rozhodli pre silnejúcu spoločenskú objednávku po tejto možnosti. Tvrdia, že poslanci NR SR, ktorí sú zároveň komunálnymi poslancami, starostami alebo primátormi, patria vo všeobecnosti k tým, ktorých si snúbenci žiadajú ako sobášiacich viac než bežných komunálnych poslancov.

"Neraz občania vidia sobášiť poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý je zároveň komunálnym poslancom, a žiadajú si ako sobášiaceho aj iného poslanca, ktorý nie je komunálnym poslancom, čo však zákon neumožňuje," doplnili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok