Kočner má na krku o jedno obvinenie menej, súvisí s golfom

TA3 SITA
11.4.2019 13:56

Úrad Špeciálnej prokuratúry zrušil Marianovi Kočnerovi obvinenie v prípade golfového areálu v obci Báč. Neslávne známy podnikateľ a ďalšie osoby boli v tejto kauze obvinené pre zločin poškodzovania veriteľa spolupáchateľstvom.

Kočner má na krku o jedno obvinenie menej, súvisí s golfom
TASR/Dušan Hein

"Prokurátor nariadil vyšetrovateľovi vo veci konať a opäť rozhodnúť," informuje JOJ. Kočnera a ďalšie dve osoby vyšetrovateľ Národnej finančnej jednotky NAKA obvinil v novembri 2018. Pred obvinením polícia Kočnera vypočula spolu s ďalšími svedkami a poškodenými. Podľa televízie zabezpečili množstvo listinných dôkazov aj dokumenty zo správy Katastra nehnuteľností ako aj listiny dokumentujúce priebeh dražby.

Kauza golfového ihriska v obci Báč spočíva údajne v tom, že Kočner cez zložité bankovo-úverové operácie údajne ovládol lukratívny golfový areál s pozemkami po tom, ako jeho firma získala lukratívnu pohľadávku. "Pôvodným developerom združeným v spoločnosti Welten poskytla predtým Tatra banka úver viac ako 4,5 milióna eur. Neskôr sa Tatra banka za nejasných okolností rozhodla vyhlásiť predčasnú splatnosť úveru. Následne vymáhanú pohľadávku vo výške viac ako 2,7 milióna eur predala," uvádza portál televízie.

Akcionári Welten s postupom banky údajne nesúhlasili a novým veriteľom golfového areálu sa stala firma Inkasný servis, ktorú ovládal Kočner. Od toho okamihu sa vraj začali spory, ktoré následne začala vyšetrovať polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok