Povolebný prieskum vidí nástup novej koalície a Smer pod 20 %

TA3
2.4.2019 13:21

Výraznejšie zmeny na politickej scéne vidí prvý povolebný prieskum AKO. Voľby by opäť vyhral Smer-SD Roberta Fica, dostal sa však pod hranicu 20 percent. Na druhom mieste by skončila koalícia strán Progresívne Slovensko a Spolu so ziskom vyše 14 percent. Tretí by skončili sulíkovci s takmer 13-percentnou podporou.

Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostalo až deväť subjektov. Štvrtí v poradí by sa umiestnili kotlebovci s podporou 11,5 percenta, nasleduje Sme rodina so ziskom 10,7 percenta, OĽaNO s 8,6 percentami, SNS so 7,6 percentami, KDH so ziskom 6,9 percenta a na prahu parlamentu by sa ocitol Most-Híd, ktorému by dalo hlas rovných päť percent respondentov.

Agentúra AKO uskutočnila prieskum v dňoch 1. 4. až 2. 4. formou telefonického dopytovania. Výberovú reprezentatívnu vzorku tvorilo 1000 respondentov. Išlo o prvý prieskum hneď po prezidentských voľbách. Otázka znela “Ak by sa parlamentné voľby do NR SR konali najbližší víkend, ktorej politickej strane by ste dali Váš hlas? Prečítam vám ich v náhodnom poradí.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok