Exkluzívny prieskum TA3: Komu dôverujeme najviac a komu najmenej?

TA3
30.3.2019 21:51

Najdôveryhodnejším slovenským politikom je dosluhujúci prezident Andrej Kiska. Vyplýva to z exkluzívneho marcového prieskumu agentúry AKO pre televíziu TA3. Podľa výsledkov prieskumu sa na druhom mieste umiestnil úradujúci premiér a na treťom opozičný líder. Najmenej dôveryhodným politikom je podľa zverejnených dát bývalý dlhoročný premiér Robert Fico.

Andrejovi Kiskovi dôveruje najviac repondentov, až 57 percent. Nedôveru mu vyjadrilo 41 percent oslovených ľudí. Druhým najdôveryhodnejším politikom je podľa prieskumu AKO premiér Peter Pellegrini. Dôveruje mu 52 percent ľudí, nedôveruje 45 percent.

Nasledujú šéf OĽaNO Igor Matovič (36-percentná dôvera, 61-percentá nedôvera), predseda SaS Richard Sulík (35-percentná dôvera, 60-percentá nedôvera), predseda Mosta-Híd Béla Bugár (34-percentná dôvera, 64-percentá nedôvera), Boris Kollár, líder hnutia Sme rodina (33-percentná dôvera, 62-percentá nedôvera), predseda SNS Andrej Danko (dôveruje mu 23 percent ľudí, nedôveruje 73 percent), šéf nacionalistov Marian Kotleba, ktorému dôveruje 22 percent ľudí a nedôveruje 76 percent ľudí a predseda KDH Alojz Hlina, ktorému vyslovilo dôveru 21 percent ľudí a nedôveruje mu 50 percent respondentov.

Na poslednej priečke v dôveryhodnosti sa umiestnil predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorému dôveruje rovná pätina respondentov a nedôveruje mu najviac, až 79 percent oslovených ľudí.

Prieskum uskutočnila agentúra AKO na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov v dňoch 27. až 28. marca. Otázka znela: „Prečítam vám teraz mená niektorých politikov, a vy prosím pri každom z nich povedzte, či je pre Vás dôveryhodný alebo nie.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok