Haščák z Penty prezradil, o čom mali byť SMS s Kočnerom

TA3 SITA
25.3.2019 11:12

Medializovaná SMS správa, v ktorej obvinený podnikateľ Marian Kočner písal o "od..baní čuráka", sa s najväčšou pravdepodobnosťou týkala prípadu vyšetrovania Pavla Ruska a nie vraždy Jána Kuciaka. Tvrdí to jeden zo šéfov Penty, podnikateľ Jaroslav Haščák.

Haščák z Penty prezradil, o čom mali byť SMS s Kočnerom
TASR/Martin Baumann

Presvedčený na 95 až 99 percent

Haščák bol adresátom správy. "Bavili sme sa hlavne o médiách, ale aj o zmenkách a Markíze, respektíve o Technopole. V tejto chvíli som však na 95 až 99 percent presvedčený, že esemeska súvisela s vyšetrovaním Pavla Ruska." povedal Haščák v súvislosti s komunikáciou s Marianom Kočnerom. Podľa Haščáka niekedy na jeseň 2017 prišiel za ním Kočner a povedal, že Ruska v tejto veci, ktorá sa týka údajnej objednávky vraždy jeho bývalej spoločníčky Silvie Volzovej, vyšetruje rovnaký tím ako privatizáciu Slovenských elektrární.

V tejto súvislosti sa Kočner vyjadril, že sa pokúsi dosiahnuť výmenu vyšetrovateľov, ktorí riešili prípad Volzová. "V tom čase som to vnímal ako klebetu, ktorej som nevenoval pozornosť. Tá téma ma zaujímala len do tej miery, že privatizácia elektrární bola spájaná s Pentou a kauzou Gorila. Myslím si, že esemeska Kočnera o „od..baní čuráka“ súvisela s jeho záujmom odstaviť vyšetrovateľa, ktorý riešil prípad Silvie Volzovej a Pavla Ruska," povedal Haščák v rozhovore pre portál Aktuality.sk.

Netuší, prečo ho Zsuzsová označila

Podľa Haščáka sa následne s Kočnerom na túto tému už nebavili. "Považoval som to za klebetu, nevenoval som tomu pozornosť. Zodpovedá tomu aj moja veta v citovanej komunikácii. Formuláciu „povieme si, keď budeme spolu“ používam často aj vtedy, keď ma niečo nezaujíma a nemám chuť sa o tom baviť," uviedol.

Po vražde Jána Kuciaka sa podľa Haščáka s Kočnerom stretli dvakrát. Na otázku, či o tejto veci hovorili, odpovedal, že sa ho pýtal, čo si o tom myslí. "V zásade to odbil tým, že za tým vidí taliansku stopu," zdôraznil Haščák. Pokiaľ ide o medializované informácie, že ho obvinená Zsuzsová označila za jedného z možných objednávateľov vraždy novinára, Haščák podľa vlastných slov netuší, akú má motiváciu pre tieto tvrdenia.

"Pokiaľ viem, formulovala to tak, že si myslí, že je to preto, že mám vplyv a vlastním médiá. Zrejme jej prekážalo, akým bulvárnym spôsobom pokrývali jej osobu niektoré naše médiá. Možno sa mi chcela pomstiť alebo zahrať nejakú hru," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok