S Kočnerom som o vražde nekomunikoval, tvrdí Haščák z Penty

TA3
15.3.2019 12:44

Podnikateľ z Penty Jaroslav Haščák odmietol medializované obvinenia, podľa ktorých si s Mariánom Kočnerom, v súčasnosti obvineným z objednávky vraždy Jána Kuciaka, písal na túto tému. „Inak pracujem na odj…í čur...a,“ písal mu podľa Denníka N Kočner. „Povieme si, keď budeme spolu,“ odpovedal údajne Haščák. "Zásadne odmietam spájanie mojej osoby s týmito skutočnosťami," reagoval podnikateľ v stanovisku, ktoré poslal médiám.

S Kočnerom som o vražde nekomunikoval, tvrdí Haščák z Penty
TASR

Nevie potvrdiť autenticitu SMS správ

"Nikdy som s Mariánom Kočnerom nekomunikoval, a to ani len v náznakoch, na tému fyzickej likvidácie ktorejkoľvek osoby. Nemal som žiadnu vedomosť o tom, že by Marián Kočner pripravoval úkladnú vraždu a nikdy som ho z takýchto aktivít nepodozrieval. Zásadne odmietam spájanie mojej osoby s týmito skutočnosťami a ohradzujem sa voči dezinformáciám, ktoré sa v tomto kontexte objavujú," uviedol Haščák.  

Autenticitu SMS správ z januára 2018, ktoré citujú médiá, nevie potvrdiť. Vo svojich záznamoch vraj žiadnu takúto komunikáciu nenašiel. "S Mariánom Kočnerom som mal sporadický vzťah, stretávali sme sa nepravidelne, niekoľkokrát do roka. Nikdy sme spolu nepodnikali. Vnímal som ho ako osobu, ktorá sa snaží získavať výhody a pozície z toho, že využíva informácie a svoju sieť kontaktov".

Známy tým, že ľuďom posielal správy

Kočner bol podľa Haščáka známy aj tým, že často rôznym ľuďom na trhu posielal správy. "Bol to spôsob, ktorým sa snažil udržiavať kontakt, ich obsah ale často býval bezvýznamný. Preto som takúto komunikáciu mal tendenciu ukončiť tým, že si to povieme, až keď sa najbližšie stretneme. Takto vnímam aj ten obsah, ktorý v týchto dňoch citujú médiá," pokračoval podnikateľ.

Bez ohľadu na použité výrazové prostriedky vraj môže vylúčiť, že by sa komunikácia týkala fyzickej likvidácie osôb, či príprav úkladnej vraždy, alebo páchania inej trestnej činnosti. "Aj preto som nevidel a dodnes nevidím dôvod, pre ktorý som sa mal prihlásiť na polícii po vražde, ktorá bola spáchaná na konci februára 2018. Keďže som s Mariánom Kočnerom takéto témy nikdy neriešil, nevidel som medzi tragickými udalosťami z februára a osobou Kočnera žiadnu spojitosť a nemal som žiadne informácie, či vedomosti, ktoré by mohli byť nápomocné orgánom činným v trestnom konaní," dodal Haščák.

Jaroslav Haščák je slovenský milionár a podnikateľ z finančnej skupiny Penta, známy ako hlavný aktér údajného spisu tajnej služby Gorila. Haščák považuje Gorilu za plnú bludov a skutočnosti, ktoré sú v texte zaznamenané, odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok