Bez nás by nesedel, svetielko nádeje. Strany reagujú na Bašternáka

TA3 TASR SITA
14.3.2019 11:46

Kontroverznému podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi potvrdil väzenie aj odvolací súd, ktorý navyše rozhodol aj o prepadnutí jeho majetku, vrátane bytu v komplexe Bonaparte. Pozrite si, ako na právoplatný verdikt reagovali politici.

Nebyť poslanca Jozefa Rajtára, Bašternák nesedí, uviedla opozičná SaS. „Strana Sloboda a Solidarita privítala rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave voči Ladislavovi Bašternákovi. Zavŕšil sa tým proces, v ktorom aktívne vystupoval a konal poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár. Prepadnutie Bašternákovho majetku v prospech štátu, vzhľadom na jeho podvodné aktivity, je oprávnené. Očakávame, že keď orgány činné v trestnom konaní dokončia aj ostatné trestné oznámenia poslanca Rajtára, ktoré už polícia aktívne vyšetruje, odsúdený Bašternák aj spolu s ďalšími spolupáchateľmi strávi ďalšie roky vo väznici,“ uvádza sa v reakcii strany.

„Definitívne odsúdenie vnímam ako zadosťučinenie a svetielko nádeje, že spravodlivosť dopadne aj na ďalších "našich ľudí", ktorí roky za Ficových vlád beztrestne a za krytia mocných pľundrovali Slovensko. Je navyše úsmevné, že Robert Fico sa konečne bude musieť z Bašternákovho bytu vysťahovať, lebo už nepatrí jeho priateľovi Lackovi, ale nám všetým. Avšak vzhľadom na informácie, že tento byt v skutočnosti vlastnil samotný Robert Fico a na Bašternáka bol písaný len formálne, dnes súd vlastne znárodnil Ficov a nie Bašternákov majetok,“ reagoval líder OĽaNO Igor Matovič.

Podnikateľ Ladislav Bašternák pôjde do väzenia, zároveň mu prepadne aj majetok. Odvolací Krajský súd v Bratislave totiž zrušil verdikt Okresného súdu Bratislava II. Ten odsúdil v kauze neoprávnených odpočtov DPH v novembri minulého roku podnikateľa na päť rokov nepodmienečne. Trest si mal odsedieť vo väzení s najnižším stupňom stráženia. Na rovnaký čas mal tiež zákaz podnikať. Verdikt, ktorý dnes nad obžalovaným vyniesol krajský súd, je rovnaký, avšak doplnený o prepadnutie majetku. Tým odvolací súd vyhovel odvolaniu prokurátora, ktorý namietal absenciu prepadnutia majetku v pôvodnom rozsudku. Verdikt krajského súdu je právoplatný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok