Námestie SNP zaplnili desaťtisíce ľudí, uctili si Jána a Martinu

TA3 TASR SITA
21.2.2019 17:02

Desiatkami zhromaždení na Slovensku ale i vo svete si Slováci pripomínajú rok od násilnej smrti investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho lásky, archeologičky Martiny Kušnírovej. To hlavné zorganizovali na bratislavskom Námestí SNP. Od smrti dvojice sa toho odohralo mnoho - zmenila sa vláda, uväznili jedného vplyvného podnikateľa a zadržali a obvinili aj ľudí, ktorí mali za vraždou stáť. Udalosti sme s vami sledovali online.

Online sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť.

20:30 Na podporu v nedobrovoľnom boji o nezávislé vyšetrenie vraždy Jána a Martiny a prešetrenie káuz, o ktorých písal zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak, vyzvala účastníkov zhromaždenia v Prešove mama zavraždenej snúbenice novinára Zlatica Kušnírová. Ako uviedla vo svojom príhovore, ide o lepšiu budúcnosť všetkých. Kušnírová ľudí vyzvala aj k tomu, aby neboli pasívni a neostávali ticho. „Treba zodpovedne voliť a očistiť tento mafiánsky štát, aby zajtra ďalší novinár, ktorý odhaľuje tú špinu okolo, neprišiel o život,“ povedala Kušnírová, ktorá sa vrátila aj k udalostiam spred roka a spomienkam na posledný telefonát s dcérou, ale aj okolnosti, keď sa o tragédii dozvedela.

„Keď hovorili, že na mieste sú policajti a hovoria, že sa stal trestný čin, myslela som si, že bol únik plynu v dome. No ani v najhoršom sne som nemyslela, že by ich mohol niekto zavraždiť,“ uviedla mama Martiny. Tú, ako aj Jána Kuciaka, učili podľa Kušnírovej rodičia celý život hodnotám a snažili sa z nich vychovať slušných a poctivých ľudí. „Nemôžem pochopiť prečo sa to stálo práve im, veď oni nikdy nič zlé neurobili. Je to ako zlý sen. Zobrali nám naše drahé deti. My už nežijeme, iba prežívame a bojujeme z posledných síl, aby potrestaní boli všetci tí, ktorí to urobili a ktorí to dovolili, aby sa to už viac na Slovensku nestalo,“ uviedla Zlatica Kušnírová.

Zlatica Kušnírová sa po vystúpení v Prešove presunula na ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko do Košíc, kde je večer v priestoroch Kulturfabrik Tabačka naplánovaný aj 24-hodinový verejný maratón čítania novinárskych textov zavraždeného Jána Kuciaka. Podujatie symbolicky o 20:20, teda v čase určenom ako čas vraždy Jána a Martiny, otvoril prezident Andrej Kiska.

20:25 Prezident Kiska a Martinina mama Zlatica Kušnírová zapaľujú sviečky pri fotografii zavraždeného páru

ifr2622_7f000001-fb61-f7d5.jpg

20:20 "Nezabúdame," píšu na Facebooku organizátori protestov.

20:17 Pietnu akciu v Nitre zorganizovala nezávislá platforma Ozveny plebsu, ktorú tvoria doktorandi a doktori z UKF a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. „Nakoľko Ján Kuciak bol aj náš kolega, tak sme sa rozhodli urobiť túto pietnu spomienku. V Nitre sa žiaden protest ani spomienka neavizovali, tak sme sa toho chytili my, ako kolegovia a kamaráti Jána Kuciaka,“ uviedla Jana Popovicsová z platformy Ozveny plebsu. Ako uviedla, v najbližších dňoch v Nitre žiadne ďalšie pietne či protestné akcie nepripravujú. „Spolupracujeme s Iniciatívou za slušné Slovensko. Ak budú avizované nejaké protesty, tak potom sa poradíme a rozhodneme sa, či do toho pôjdeme, alebo nie,“ skonštatovala Popovicsová.

Podľa jej slov je smutné, že od vraždy prešiel rok a stále nie je známe meno páchateľa, ktorý za vraždou stál. „Očakávali by sme čo najskoršie vyriešenie tohto činu. Zároveň však veríme, že istá zmena nastala a že postupne nastane ešte väčšia. Myslím si, že sa politická scéna vyvíja lepšie ako predtým, takže za ten rok vidíme nejaký posun,“ dodala Popovicsová.

20:15 „Celá rodina pociťujeme veľkú vďačnosť ľuďom, ktorí sa postavili za Janka a za Martinku, a pokúšame sa im to vracať, koľko vládzeme. Odhaľovať bratovi pamätník, to je hrozný pocit,“ povedal Jozef Kuciak s tým, že ľudia na námestiach teraz i v minulom roku mu dávajú nádej, že vražda sa vyšetrí. „Či sa objavia objednávatelia, v tom som skeptický. Vyšetrovateľom dôverujeme, o nadriadených máme pochybnosti. Nechcem im ukrivdiť, ale zatiaľ nás nepresvedčili. Žiadne rozhodnutie neurobili sami od seba, ku všetkému ich dotlačili novinári alebo spoločnosť. Dúfam, že ak to pôjde tak ako doteraz a nikto do toho nebude zasahovať, mohlo by sa to dotiahnuť do konca,“ doplnil brat zavraždeného novinára. Pietnu spomienku v Trenčíne po odhalení pamätníka ukončili štátnou hymnou.

20:14 „Vražda novinára a jeho priateľky je pre mňa trikrát šok. Ten prvý šok bol, že je niekto umlčaný spôsobom, ktorý je definitívny. Že niekto prekáža natoľko, že ho treba zavraždiť. Druhým šokom je ten rok, ktorý prešiel. Očakával som, že sa zásadne zmení riadenie tohto štátu a nepodstúpi len kozmetické úpravy. Tretím šokom je, že niekto povie, že Ján Kuciak do Trenčína nepatrí, pretože s ním nemá nič spoločné. Šokoval ma tento ľudský hyenizmus,“ povedal v Trenčíne scenárista a režisér Hledík. Na pietnej spomienke sa v Trenčíne zúčastnilo asi 1000 Trenčanov i ľudí z okolia. Jej súčasťou bolo aj odhalenie pamätníka Kuciakovi a Kušnírovej, ktorého sa zhostil brat zavraždeného novinára Jozef Kuciak.

20:12 "Dve rodiny dostali ten najťažší údel a dostali ho preto, že fatálne zlyhali naše orgány. Ján Kuciak sa obrátil na políciu so žiadosťou o ochranu, o vyšetrenie, označil presne toho, kto sa mu vyhráža a nedostal ju. Nikto to nevyšetroval, polícia a prokuratúra nevyšetrovali ani tie údaje, ktoré uvádzal vo svojich článkoch, hoci to bolo vo verejnom záujme. Boli to fatálne zlyhania našich inštitúcií," uviedla z tribúny v Banskej Bystrici bývalá ombudsmanka Jana Dubovcová.

Podľa nej vyšetrenie vraždy mladej dvojice je "psia povinnosť štátu a nie láskavosť pre nás". "Odvtedy sa zmenila iba fasáda na našom štátnom dome, obsah a spôsob vládnutia sa nijako nezmenil. A ani tá fasáda sa nezmenila dobrovoľne. Nebolo to na základe nejakej sebareflexie, ale bolo to z donútenia, pod naším vplyvom, pod vplyvom týchto stretnutí," zdôraznila Dubovcová.

20:00 "Toto už nie je len o vražde Jána a Martiny, ale aj o tom, že ich smrť a všetko, čo sa stalo v roku 2018 a 2019, strhlo oponu v krajine. My vidíme, akí sú politici schopní zneužívať moc, aké majú kšefty s pochybnými ľuďmi, ako sa krajina rozkráda," povedal Juraj Šeliga z iniciatívy Za slušné Slovensko. Ako tvrdí, ľudia na námestie v Bratislave aj v iných mestách prišli preto, aby ukázali, že verejnosť stále volá po slušnej a spravodlivej krajine. Predstavitelia iniciatívy naďalej žiadajú nezávislé vyšetrenie vraždy Kuciaka a Kušnírovej. Chcú poznať mená objednávateľov vraždy a zároveň odmietajú politické zásahy do vyšetrovania. Rovnako požadujú dôveryhodnú vládu.

19:20 Takto to vyzeralo na protestnom zhromaždení na žilinskom Námestí Andreja Hlinku.

19:15 Je nás viac, ktorí sme nadobudli pocit, že si z nás niekto robí dobrý deň, strieľa si z nás a má nás za hlupákov. Na bratislavskom zhromaždení to vyhlásil herec a pedagóg Martin Huba. Pripomenul pritom kauzy ako rigorózna práca, dotácie v poľnohospodárstve, dotácie v školstve alebo voľbu ústavných sudcov a tiež argumenty, ktoré vládni politici využívali na ich obhajobu. Podľa Hubu je tiež falošný argument koaličných politikov, že keďže boli zvolení, majú právo byť vo funkciách. "Pravda by to bola, keby vládli tak, ako sľúbili, ale to sa nedeje," zdôraznil. Zhromaždených tiež vyzval, aby rozmýšľali predtým, ako do urny vhodia volebný lístok.

Na zhromaždení vystúpila tiež zamestnankyňa európskych inštitúcií Karolína Koščová-Stach. Zdôraznila, že dvojnásobná vražda bola pre ňou vytriezvením a poučením. "Klamstvo, zlodejina a zloba sa prehliadať nemajú a nesmú," povedala. Doplnila, že ďalšia vec, čo sa naučila bolo, že slušnosť je výzva. "Slušnosť spočíva v tom, že pravda je len jedna," skonštatovala s tým, že je normálne nekradnúť, ctiť si pravdu a odmietať nenávisť.

19:13 Na protestné zhromaždenie v Bratislave prišlo podľa organizátorov viac než 25-tisíc ľudí.

19:05 Protestné zhromaždenie v Bratislave sa skončilo. Organizátori poďakovali dobrovoľníkom, polícii a ľuďom, ktorí prišli.

19:00 Pozrite si fotogalériu snímok z bratislavského zhromaždenia, prišli desaťtisíce ľudí.

18:55 Obvinený Marián Kočner v Leopoldove musí byť začiatok a nie koniec kauzy vraždy Jána Kuciaka. Na zhromaždení to povedal herec Richard Stanke. Za rok od vraždy podľa neho vyplávali na povrch neuveriteľné skutočnosti. "Vynárali sa tu rôzne postavy a postavičky ako Gajdoš, Krajmer, Trnka, Bödör," povedal Stanke a pripomenul, že stále nie sú známi objednávatelia vraždy Kuciaka, protestujúci však nepoľavia, kým ich neodhalia a nestihne ich trest. "Keď sa vyšetrovaniu darí, nie je to vďaka politikom, ale napriek nim," uviedol.

Na zhromaždení vystúpil aj jeden z poľnohospodárov, ktorí prišli demonštrovať do hlavného mesta z východu Slovenska. Zopakoval, že vláda a ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná kryjú podvody a korupciu a tiež oligarchov, ktorí sa toho dopúšťajú. Malých a stredných farmárov podľa neho táto situácia ničí a nedokážu s ňou bojovať.

18:47 Pozrite si, aká bola atmosféra na zhromaždení v centre Banskej Bystrice.

18:40 Na zhromaždení v centre Banskej Bystrice bola pokojná atmosféra, prišlo dve až tritisíc ľudí. Rečníkmi boli viaceré známe osobnosti - Andrej Bán, Jana Dubovcová, Ján Gordulič či Ľuba Lesná. V dave občas zaznel potlesk, jemné skandovanie a pískanie. Prítomní zapaľovali sviečky. Organizátori rozdávali ľuďom ruže z novinového papiera. Zhromaždenie ukončila štátna hymna.

18:20 Podľa informácií Denníka N prišlo na bratislavský protest 20 až 22-tisíc ľudí.

18:15 Na zhromaždení v Bratislave vystúpili Milan Bubák, Juraj Šeliga, Karolína Farská, herec Richard Stanke aj zástupcovia farmárov. Na námestie prišli desaťtisíce ľudí. Zazneli výzvy na odstúpenie Andreja Danka, na odchod Roberta Fica do zabudnutia, kritika sa ušla i špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi aj šéfovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi.

18:10 V Martine sa pietne zhromaždenie skončilo. Zúčastnili sa ho stovky ľudí.

17:50 Za uplynulý rok sa podľa otca zavraždeného Jána Kuciaka Jozefa toho udialo veľa. "V ekonomike sme sa dozvedeli, že sme dosiahli vrchol, ani nevieme ako," povedal na bratislavskom zhromaždení Za slušné Slovensko. "V gramatike existuje okrem holej vety aj takzvaná tretia veta a doktorandi sa nemusia namáhať s rigoróznou prácou, stačí len poodpisovať," povedal.

Najsmutnejšie je však podľa Jozefa Kuciaka to, že jeho syna pred vraždou sledovali bývalí príslušníci SIS a lustrovaný bol v policajných databázach. "Keď vyšla najavo komunikácia pána "Maznáka" s istou nemenovanou osobou, zapojili do toho ešte aj vojenské spravodajstvo," dodal. Zároveň sa tisíckam zúčastnených poďakoval, že prišli.

img-1706-copy_7f000001-ed19-f564.jpg

17:45 Pozrite si fotografie, ktoré zachytávajú bratislavské zhromaždenie z vtáčej perspektívy.

17:37 Zhromaždení držia transparenty s nápisom "Žiadame funkčný ústavný súd, pilier demokracie", "Matečná je kriminálnik", "Danko je ruské zlo" alebo "Fico je odpad".

17:35 Protestné zhromaždenie v Bratislave sa začalo s asi 15-minútovým meškaním. Ako prvý sa na pódium postavil Jozef Kuciak, otec zosnulého novinára.

17:30 Bratislavské Námestie SNP sa zaplnilo.

snsppppp_7f000001-d173-3581.jpg

17:25 K smrti novinára sa vyjadril tiež predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák. "Pred rokom bola brutálnym spôsobom umlčaná a potretá sloboda slova. Zavraždený novinár Ján Kuciak sa venoval investigatíve, odpovede hľadal aj u kontrolných orgánov," povedal s tým, že ÚVO ostane otvorený komunikácii s novinármi, ktorí rovnako sledujú verejný záujem.

17:20 Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku so zármutkom spomína na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. "Myslíme v modlitbách na pozostalé rodiny a myslíme v modlitbách na celú našu krajinu. Veríme, že násilná smrť mladých ľudí bude objasnená a vinník potrestaný," uvádza sa vo vyhlásení evanjelikov.

Evanjelická cirkev a.v. na Slovensku podľa vyhlásenia citlivo vníma spoločenskú atmosféru a úprimne si želá slušné Slovensko, ktoré bude spravované spravodlivo, čestne, humánne. "Chceme žiť v krajine, kde právo platí pre všetkých a kde predstavitelia štátu zodpovedne vykonávajú svoj mandát. Občania Slovenska si po takmer 30 rokoch od Nežnej revolúcie zaslúžia dôstojný a bezpečný život v krajine, ktorá je ich domovom," dodali evanjelici.

17:15 Iniciatíva Za slušné Slovensko uverejnila deň pred výročím vraždy na Facebooku emotívne video. "Nesmieme dovoliť, aby ich smrť bola zbytočná, nesmieme prestať."


17:00 V desiatkách slovenských aj svetových miest sa začínajú zhromaždenia na pamiatku zavraždených. To najväčšie by malo byť na bratislavskom Námestí SNP, ktoré sa už zapĺňa ľuďmi.

16:05 Výročie vraždy si pripomenul aj predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani. "Ján nezabudli sme na Teba. Aj rok po smrti Jána Kuciaka stále hľadáme spravodlivosť," napísal na sociálnej sieti. Tajani takisto zverejnil video, v ktorom uviedol, že vražda Kuciaka a jeho maltskej kolegyne Daphne Caruany Galicia bola útokom na základné hodnoty Európskej únie. Európsky parlament však podľa Tajaniho na zavraždených nezabúda. "Očakávame, že vyšetrovacie orgány urobia všetko, aby priviedli páchateľov pred spravodlivosť," vyhlásil.

16:00 Pamiatku Jána a Martiny si ako prví pripomenuli v Aucklande na Novom Zélande. Podľa iniciatívy Za slušné Slovensko sa zhromaždenia zúčastnil aj pán, ktorý pochádzal z Gregoroviec rovnako ako Martina Kušnírová.

15:10 "Brutálna vražda dvoch mladých ľudí prebrala občanov z letargie. A svojou účasťou na verejných zhromaždeniach po celom Slovensku dali jasne najavo, že majú plné zuby prerastania organizovaného zločinu bielych golierov s politikou a štátnymi inštitúciami," uviedol predseda OKS Ondrej Dostál. Slovensko podľa jeho slov potrebuje ľudí, ktorí budú vo svojom živote rovnako občiansky statoční, ako bol Ján Kuciak.

14:45 "Nezabudli sme!" či "Spravodlivosť musí byť zabezpečená a vinníci postavení pred súd" sú hlavné odkazy predstaviteľov medzinárodných novinárskych organizácií a predstaviteľov Európskeho parlamentu, ktorí rok po vražde zorganizovali vigíliu na počesť oboch mladých Slovákov. Organizátormi spomienkového ceremoniálu boli novinárske organizácie Reportéri bez hraníc, Európska federácia novinárov, Výbor na ochranu novinárov ako aj Transparency International.

14:15 Výročie vraždy si pripomenula aj diplomatická komunita. Na sociálnej sieti o tom informuje Veľvyslanectvo Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v Bratislave.

"Brániť slobodu tlače je jednou z priorít britskej zahraničnej politiky. Poukazovaním na zločiny sa totiž médiá stávajú kľúčovými ochrancami demokracie. Podporujem volanie Slovákov po spravodlivom potrestaní všetkých zodpovedných za tento čin," povedal v tejto súvislosti britský veľvyslanec na Slovensku Andrew Garth.

14:10 Šéf SR Andrej Danko vyjadril veľkú úctu pozostalým rodinám zavraždeného novinára a jeho snúbenice. Zároveň žiada, aby sa táto tragédia, ktorá sa stala pred rokom, nezneužívala. "Už niekoľkokrát som apeloval, aby túto tragickú udalosť nik nezneužíval. Pre mňa je prioritou, aby páchatelia tohto ohavného trestného činu niesli za svoje skutky zodpovednosť. V takéto dni sa nesmie politizovať a zneužívať smrť dvoch mladých ľudí. Každý z nás by si mal túto udalosť pripomenúť so sklonenou hlavou a na ich pamiatku zapáliť sviečku," povedal Danko.

13:15 "Ľuďom začalo na Slovensku oveľa viac záležať," vyhlásil v súvislosti s ročným výročím dvojnásobnej vraždy na bratislavskom Námestí SNP Igor Matovič. Matovič a lídri OĽaNO zdôraznili, že nestačia len reči, ale po tragickej smrti mladých ľudí treba aj skutky.

12:15 Súčasťou vyšetrovania v septembri 2018 bola podľa polície akcia News I. Policajti počas nej vykonali 12 domových prehliadok, 19 prehliadok iných priestorov alebo pozemkov, zadržali desať osôb a zaistili 570 stôp, ako sú zbrane, strelivo, komunikačné prostriedky, listinné dokumenty a iné. V priebehu akcie News II v októbri 2018 polícia vykonala 21 domových prehliadok a 5 prehliadok iných priestorov. Zaistila približne 150 stôp, vrátane dvoch motorových vozidiel, zbraní, SIM kariet, počítačov a notebookov. Policajná akcia v Maďarsku, ktorá sa uskutočnila v rovnakom mesiaci, zahŕňala zadržanie dvoch osôb, štyri domové prehliadky a približne 70 zaistených stôp.

11:50 Rada Európy považuje podľa komisárky pre ľudské práva Dunje Mijatovičovej za povzbudivé, že doterajšie vyšetrovanie viedlo k zatknutiu štyroch osôb podozrivých z účasti na vraždách a možnej identifikácii jednej osoby, ktorá si ich objednala. "Pre zaručenie nezávislosti vyšetrovania je však potrebná mimoriadna ostražitosť, najmä kvôli početným správam, že niektorí podozriví mali podľa všetkého kontakty alebo vzťahy s politikmi a osobami na polícii a prokuratúre," konštatovala Mijatovičová.

Komisárka zdôraznila "kľúčovú úlohu" slovenských verejných činiteľov pre vytvorenie priaznivého prostredia pre novinárov. Zodpovedné miesta sú podľa nej povinné zabezpečiť slobodu médií a bezpečnosť novinárov vrátane poskytovania ochrany, keď novinári čelia hrozbám. Osobitnú pozornosť si zaslúžia novinári ako bol Kuciak, ktorí sa zaoberajú korupciou alebo organizovaným zločinom a môžu byť obzvlášť vstavení zastrašovaniu alebo násiliu.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov.

11:20 Polícia zverejnila na sociálnej sieti v súvislosti s prvým výročím vraždy videodokument.

"Chcel by som len vyjadriť poďakovanie tímu a ľudom, ktorí v ňom pracujú. Chcel by som poďakovať aj prokurátorom vo vzťahu k ich dozoru, a to, akým smerom ten vyšetrovací tím vedú. Chcel by som tiež všetkých ubezpečiť, že tento tím má moju podporu a urobíme všetko pre to, aby boli páchatelia patrične potrestaní a odsúdení," uviedol vo videu Šéf polície Milan Lučanský.

11:00 Počas dnešného zhromaždenia na Námestí SNP v hlavnom meste odklonia mestskú hromadnú dopravu približne od 17:00 do 19:00. Informuje o tom internetová stránka imhd.sk s tým, že električky číslo 1, 7, 8 a 9 preto v centre mesta presmerujú na náhradné trasy. V prípade, ak sa nebude dať prejsť aj cez Kamenné námestie, výluka sa dotkne aj električiek číslo 3 a 4 na Špitálskej.

10:55 Premiér Peter Pellegrini vyzýva na pokojnú spomienku. Zároveň si želá, aby táto vražda prestala rozdeľovať spoločnosť. Opozičná SaS vyhlásila, že Slovensko je stále na rázcestí.

"Pokojne si pripomeňme pamiatku zavraždených. Je to memento a zároveň dôstojný odkaz, že si všetci želáme, aby sa podobné udalosti už nikdy v živote v našej spoločnosti nezopakovali," hovorí Pellegrini.

10:00 V deň výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej organizuje Iniciatíva Za slušné Slovensko zhromaždenia v 36 slovenských mestách, rovnako aj na 22 miestach v zahraničí.

Hlavnou požiadavkou iniciatívy je nezávislé a objektívne vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. "Naše požiadavky trvajú už rok. Stále voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny a rovnako po dôveryhodnej vláde," uviedli predstavitelia iniciatívy Karolína Farská a Juraj Šeliga. "Chceme poznať mená tých, ktorí si objednali túto vraždu, rovnako budeme pozorne sledovať spôsob vyšetrovania a vytvárať verejný tlak proti politickým zásahom," doplnili.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zsuzsová, ktorá mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Szabó, ktorý mal strieľať, Miroslav Marček, ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ. Všetci sú vo väzbe.

9:45 Slovensko vražda novinára zmenila. Ako to vidia ministri Gábor Gál, Andrea Kalavská, Miroslav Lajčák a Denisa Saková?

9:40 Výmena premiéra, obrovské protesty, policajné razie a zmena spoločenskej atmosféry. To všetko so sebou priniesla šokujúca vražda novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. Pozrite si prehľad najdôležitejších udalostí za posledných 12 mesiacov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok