Na severe sa prepadla strecha závodu, s kalamitou bojujú aj vojaci

TA3 TASR
15.1.2019 23:19

V obciach Oravská Lesná a Novoť pomáhajú vojaci zo Žiliny a Martina pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity. Na miesto prišiel aj minister obrany SR Peter Gajdoš, aby preveril, akú ďalšiu pomoc môžu miestnym obyvateľom ozbrojené sily poskytnúť.

Vojaci sú pripravení

„Je dôležité, aby občania vedeli, že sa na vojakov môžu spoľahnúť a v prípade mimoriadnych situácií, ako je táto, s nimi môžu počítať. Aj z tohto dôvodu sme vydali nariadenie, aby sa zástupcovia ozbrojených síl zúčastňovali na zasadnutiach krízových štábov,“ povedal Gajdoš. Podľa prednostu Okresného úradu v Žiline Michala Lavríka sú v okrese Námestovo najviac postihnuté práve obce Oravská Lesná a Novoť. „V tejto chvíli si preto vyžadujú najväčšiu starostlivosť,“ uviedol.

Veliteľ 5. pluku špeciálneho určenia Žilina Miroslav Gardlo informoval, že jednotka je pripravená pomáhať s riešením kalamitnej situácie tak dlho, ako to bude potrebné. „Nasadili sme hotovostnú jednotku spolu s technikou, pričom zajtra očakávame nasadenie ďalších síl a prostriedkov. Budeme posilnení o materiálovú výzbroj, napríklad snežnice, aby sme boli schopní dostať sa aj k občanom, ktorí zostali odrezaní od pomoci. Pre tento účel nasadíme aj zdravotníckych špecialistov,“ ozrejmil.

ike-9437585573_7f000001-5abc-80ad.jpg

Strecha nevydržala

V obci Oravská Lesná v okrese Námestovo sa zrútila strecha výrobného závodu. Informuje o tom Polícia SR na svojom profile na sociálnej sieti.

"Na nočnej zmene bolo 20-30 ľudí, našťastie sa nikto nezranil," informuje polícia. V obci je vyhlásená mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok