Zaistili novú nahrávku, Kočner s Trnkom na nej majú hovoriť o úplatku

TA3 TASR
7.1.2019 19:07

V trezore podnikateľa Mariana Kočnera sa našla nahrávka, na ktorej komunikuje s vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Informáciu priniesol Denník N, podľa ktorého z nahrávky vyplývajú podozrenia, že prokuratúru neriadil Trnka, ale Kočner, prípadne ďalší oligarchovia, ktorí s ním obchodovali.

Nahrávka má hovoriť o korumpovaní poslancov NR SR pri Trnkovej voľbe za generálneho prokurátora v roku 2011. Podľa denníka sú spomenuté aj úplatky za prepustenie z väzby Jozefa Majského či kauzu Glance House.

Právny zástupca Zlatice Kušnírovej, matky zavraždenej Martiny, Roman Kvasnica pre denník potvrdil, že požiadal v mene svojej klientky o prepis rozhovoru medzi Marianom Kočnerom. a jedným z najvyšších ústavných činiteľov. "Z tohto rozhovoru má byť zrejmé, že pán K. korupčne ovplyvňoval trestné konania vedené na Slovensku. Vyšetrovateľ mi zatiaľ prepis rozhovoru odmietol poskytnúť, čo rešpektujem, pretože k vyšetrovateľovi doktorovi Juhásovi máme absolútnu dôveru," uviedol Kvasnica.

Trnka informácie z nahrávky odmietol a označil ich za výmysly. "Možno si na to spomeniem alebo nie, ale toto sú hlúposti, čo mi hovoríte, nemienim na to ani reagovať," povedal Trnka pre Denník N, pričom tvrdí, že žiaden úplatok od Kočnera nikdy nezobral.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok