Nicholsonovú chcú diskreditovať prostitúciou a tajnými službami

TA3 SITA
21.11.2018 12:37

Podpredsedníčka parlamentu a opozičná poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová reagovala na obvinenie nezaradeného poslanca Petra Marčeka, ktorý ju okrem iného spojil so zahraničnými tajnými službami. Podáva tiež trestné oznámenie v súvislosti s informáciami, ktoré ju obviňujú z prostitúcie. Uviedla to na brífingu s tým, že má podozrenie, kto tieto materiály šíri.

Z konšpiračných webov do parlamentu

Objednávateľom takejto kampane by podľa nej mohol byť človek z politického prostredia. Opozičná strana Sloboda a Solidarita podnikne v tejto súvislosti všetky možné kroky, aby očistili meno svojej poslankyne.

"Šíri sa tu kampaň voči mojej osobe. Dokument, ktorý koluje, bol vytvorený ešte z čias, keď som žila v Kanade a obviňuje ma z prostitúcie a podobných záležitostí. Podala som v tejto súvislosti trestné oznámenie a kontaktovala som aj kanadskú stranu," uviedla Ďuriš Nicholsonová. Podľa jej slov chápe, že sa takéto záležitosti ocitnú na rôznych konšpiračných portáloch, prekvapilo ju však, že sa tým zaoberajú poslanci Národnej rady SR. "Nikdy by som nepovedala, že sa tento výmysel dostane na pôdu parlamentu. Viem, že v sále sedí niekoľko mojich kolegov, ktorí to šíria na sociálnych sieťach, ale pán poslanec Marček pošpinil moje meno a ja podniknem náležité kroky," doplnila.

ottawa_7f000001-487f-f3a5.jpg

Kanadská polícia: Zrejme ide o podvrh

Ďuriš Nicholsonová má už k dispozícii stanovisko kanadskej polície, ktoré podľa jej názoru hovorí jasne o vymyslených dokumentoch. Stojí za ňou aj predseda SaS Richard Sulík, ktorý uviedol, že strana podnikne všetky dostupné kroky na očistenie svojho mena. "Urobíme, čo budeme môcť, aby sme očistili naše dobré meno a vyvrátili tieto výmysly," povedal Sulík.

Polícia z kanadskej Ottawy v stanovisku, ktoré poskytla strana SaS, uvádza, že nepotvrdzuje ani nevyvracia vyšetrovanie osôb, pokiaľ nie sú obvinené. Podľa stanoviska existuje ale podozrenie, že dokument bol sfalšovaný využitím starého policajného formuláru. "Naše rýchle preverenie veci naznačuje, že dokument je sfalšovaný," uvádza kanadská polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok