Bašternák má problémy, majú ho vyšetrovať v ďalších troch veciach

TA3 SITA
8.11.2018 13:10

V súvislosti s menom Ladislava Bašternáka je začaté trestné stíhanie v ďalších troch veciach. V relácii TV Pravda Ide o Pravdu to uviedla ministerka vnútra Denisa Saková.

Bašternák má problémy, majú ho vyšetrovať v ďalších troch veciach
SITA/Diana Černáková

"Prebieha riadne vyšetrovanie a to na základe skutkov, ktoré sme jednak odhalili operatívnou činnosťou Finančnej polície, jednak na základe výsledkov, ktoré nám poskytla Finančná správa a aj na základe medializovaných informácií niektorých poslancov,“ vyhlásila v relácii Saková. Podľa ministerky vnútra ide o veci, ktoré „sú prienikom skutkov, ktoré nastali v nejakom období a prebieha riadne živé vyšetrovanie“.

K bývaniu bývalého premiéra a predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý už roky žije v komplexe Bonaparte a prenajíma si byt patriaci Ladislavovi Bašternákovi, sa ministerka vyjadrila, že to je "skutočne na osobnom rozhodnutí predsedu strany.“

Ďalej uviedla, že v kauze podozrivých prevodov v tejto bytovke, na ktoré trestným oznámením upozornil opozičný poslanec Jozef Rajtár, je začaté trestné stíhanie vo veci. „Čakáme na jeden znalecký posudok, aby sme v tej veci vedeli pokračovať,“ dodala s tým, že viac informácií o tomto vyšetrovaní nemá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok