V kukle a v putách predviedli údajného sprostredkovateľa Kuciakovej vraždy

TA3 SITA
17.10.2018 09:32

Zrejme má krv na rukách a je zadĺžený až po uši. Zoltána Andruskóa, ktorý je jedným z obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, priviedli na bratislavský okresný súd. Bol v kukle a putách. Okrem obvinenia z úkladnej vraždy čelí aj obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo mu hrozí sedem až dvanásť rokov odňatia slobody.

Tvár mu zakrývala kukla a mal oblečenú nepriestrelnú taktickú vestu. Zoltán Andruskó má podľa portálu dlžník.sk daňový nedoplatok presahujúci jeden milión eur. Spolu s ním je obžalovaný aj Ján M. Keďže Ján sa nedostavil, súd s obvineným napokon odročili na 3. decembra.

Andruskó bol označený v prípade vraždy Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Práve on podľa medializovaných informácií vypovedal, že vraždu novinára si objednal kontroverzný podnikateľ Marián Kočner, ktorý je v súčasnosti stíhaný väzobne v inom prípade.

Kto by mal byť kto v prípade Kuciak:

Údajný objednávateľ: Alena Zsuzsová
Údajný pomocník: Miroslav Marček
Údajný sprostredkovateľ: Zoltán Andruskó
Údajný strelec: Tomáš Szabó

181710andruzsko563467-1_7f000001-e4aa-21b7.jpg

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelil páchateľ 21. februára tohto roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača. Polícia zatiaľ v tejto súvislosti obvinila štyroch ľudí, jednu ženu a troch mužov. Tí sú stíhaní väzobne a v prípade dokázania viny im hrozí 25 rokov odňatia slobody, respektíve výnimočný trest na doživotie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok