Na Slovensku úradoval falošný zubár, hrozí mu vysoká pokuta

TA3 SITA
10.10.2018 18:01

V obci Veselé v okrese Piešťany poskytoval zdravotnú starostlivosť falošný zubár bez príslušného vzdelania. Trnavský samosprávny kraj mu podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča nevydal povolenie na prevádzku zdravotníckeho zariadenia. Ambulanciu údajne prevádzkoval zubný technik.

Na Slovensku úradoval falošný zubár, hrozí mu vysoká pokuta
SITA/Diana Černáková

"Pri vykonanom dozore zamestnanci Trnavského samosprávneho kraja zistili, že v priestoroch sa nachádza kompletne vybavená zubná ambulancia s prístrojovou technikou. Vzhľadom na tieto zistenia, s dôvodným podozrením na neoprávnené poskytovanie zdravotnej starostlivosti, začne samosprávny kraj voči tomuto zubnému technikovi správne konanie a podá aj trestné oznámenie.Dôvodom je, že momentálne nie je možné preukázať, či zo strany zdravotníckeho pracovníka neprišlo k spáchaniu trestného činu vo vzťahu k poškodeniu zdravia občanov," uviedol Viskupič. Trnavský kraj je podľa neho oprávnený uložiť v tomto prípade pokutu až do výšky 33 193 eur fyzickej osobe, ak poskytuje zdravotnú starostlivosť bez povolenia.

"Vyzývam občanov nášho kraja, aby nenavštevovali zariadenia, ktoré nemajú na svoju činnosť potrebné povolenia a príslušné odborné personálne zabezpečenie, pretože takto si môžu ohroziť svoje zdravie," dodal Viskupič.

Zdravotnícke zariadenie musí mať na viditeľnom mieste umiestnené obchodné meno, meno a priezvisko lekára, odborné zameranie a ordinačné hodiny, ktoré mu schválil Trnavský samosprávny kraj. Ambulancie by mali mať zverejnený aj svoj cenník. To či zdravotnícke zariadenie má potrebné povolenie, si ľudia môžu skontrolovať aj na stránke e-vuc.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok