Prečo som na identikite v prípade Kuciak, čuduje sa Miroslav

TA3 TASR
25.9.2018 10:05

Miroslav Č., ktorý je podľa svedka a bývalého kolegu Mareka človekom z identikitu súvisiaceho s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, nechápe, prečo je na policajnej kresbe. Polícia ho vraj ešte nekontaktovala. V tejto súvislosti preverujeme viacero osôb, vyhlásil policajný prezident Milan Lučanský.

Prečo som na identikite v prípade Kuciak, čuduje sa Miroslav
TASR

Ja s tým nič nemám

"Mne to v piatok volala svokra a moji príbuzní, tak sme zostali z toho hotoví, že prečo práve ja. Veď ja s tým nič nemám," povedal Miroslav podľa Nového Času, ktorý o prípade informoval. Ako ďalej uviedol, zavolal policajtom, zobrali si jeho číslo, ale zatiaľ sa mu nikto neozval. Zároveň rozmýšľa, že pôjde na políciu v Ostrave, lebo ako tvrdí, "ostravskí policajti spolupracujú so slovenskými". Potvrdil, že do Česka odišiel spolu so svojou rodinou pre prácu a z Veľkej Mače, kde predtým býval, neutiekol.

Miroslav uviedol, že o Kuciakovi a jeho snúbenici nevedel. "My sme nevedeli o tom, kto to bol, ani kde sa to vlastne stalo," povedal. Poznamenal, že vo februári, keď sa stala vražda, normálne pracoval. Tvrdí, že ani nevie, kde sa dom zavraždeného novinára nachádza a rovnako nevie ani to, na akej ulici to bolo. Potvrdil, že sa s Kuciakom vôbec nepoznal. Zároveň vyvrátil tvrdenie, že by sa poznal s Vadalovcami alebo, že pije a hrá na automatoch. Denník v sobotu zverejnil informáciu o tom, že na polícii vypovedal muž z Veľkej Mače, ktorý tvrdí, že pozná osobu z indentikitu zverejneného v súvislosti s vyšetrovaním vraždy. Podľa Mareka z Veľkej Mače by malo ísť o jeho exkolegu.

Ozvalo sa im viacero občanov

Polícia preveruje viacero osôb, ktoré spoznali občania v identikite zverejnenom Úradom špeciálnej prokuratúry, uviedol policajný prezident Lučanský. Neznámy muž z identikitu by mohol mať podľa prokurátora informácie o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Ozvalo sa nám viacero občanov, ktorí spoznali v identikite viacero osôb," uviedol s tým, že v súvislosti s vyšetrovaním prebehli štandardné výsluchy a úkony. V rámci štandardného postupu polícia preveruje aj alibi týchto osôb. Bližšie informácie k vyšetrovaniu Lučanský neuviedol, nakoľko nie je v tomto prípade orgánom činným v trestnom konaní.

Zároveň uviedol, že "vo vzťahu k vražde Jána Kuciaka a jeho priateľky si vyhradila akékoľvek právo informovať generálna prokuratúra, alebo špeciálna prokuratúra so súhlasom generálnej prokuratúry".

Identikit neznámeho muža, ktorý by mohol disponovať informáciami o samotnom skutku zverejnil špeciálny prokurátor minulý týždeň a zároveň informoval, že vyšetrovanie sa v súčasnosti zameriava na dva hlavné okruhy práce zavraždeného novinára. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie  prokurátor informácie bližšie nešpecifikoval.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok