Najnedôveryhodnejší politik sedí v parlamente, ľudia veria Kiskovi

TA3
13.9.2018 11:17

Najdôveryhodnejším politikom je prezident Andrej Kiska a tým, komu ľudia najviac nedôverujú, je šéf ĽSNS Marian Kotleba. Vyplýva to zo septembrového prieskumu, ktorý zverejnila agentúra AKO.

Kiskovi veria podľa výsledkov prieskumu až približne dve tretiny respondentov. Nasleduje premiér Peter Pellegrini s takmer polovičnou podporou, šéf Mosta-Híd Béla Bugár, ktorému dôveruje 45 percent ľudí a predseda najsilnejšej opozičnej strany Richard Sulík, ktorému verí 37 percent ľudí.

Najmenej dôveryhodným politikom je podľa prieskumu Marian Kotleba, ktorému neverí až 78 percent ľudí. Nasleduje expremiér a šéf Smeru-SD Robert Fico s nedôverou na úrovni 70 percent a líder OĽaNO Igor Matovič, ktorému nedôveruje 63 percent opýtaných.

Agentúra AKO uskutočnila prieskum v dňoch 30.8. až 5. 9. na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov. Otázka znela “Prečítam vám v náhodnom poradí mená niektorých politikov, a Vy prosím pri každom z nich povedzte, či je daný politik pre vás dôveryhodný alebo nie”. Respondent sa vyjadroval ku každému prečítanému politikovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok