V Zázrivej si pripomenuli výročie SNP, Gajdoš vyzdvihol hrdinstvo

TA3 TASR
8.9.2018 18:32

V Zázrivej si pripomenuli výročie Slovenského národného povstania. Súčasťou programu v oravskej obci boli i ukážky bojov z tohto obdobia, informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková.

V Zázrivej si pripomenuli výročie SNP, Gajdoš vyzdvihol hrdinstvo
SITA/MO SR

"V dnešnej dobe, kedy mladá generácia pomaly zabúda na to, aké hrozby so sebou druhá svetová vojna priniesla, je veľmi dôležité, aby sme si aj takýmto spôsobom pripomínali, že sloboda a mier tu neboli vždy a naši rodičia a starí rodičia za ne draho zaplatili," povedal šéf rezortu obrany Peter Gajdoš, ktorý sa podujatia zúčastnil. Zároveň vyzdvihol hrdinstvo a odhodlanie všetkých statočných mužov a žien, ktorí počas SNP v boji proti fašistickému režimu položili vlastné životy.

"Slovenské národné povstanie bolo historickým počinom našich predkov. Dokázali sme svetu, že si ctíme hodnoty, akými sú sloboda a mier, pretože sme sa o ne rozhodli zabojovať, a to bez akýchkoľvek záruk na úspech," pripomenul. Zázrivá bola oslobodená 6. apríla 1945 jednotkami 138. streleckej divízie 17. gardového streleckého zboru. V obci bol v roku 1976 odhalený pomník padlým v SNP a druhej svetovej vojne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok