Čižnár sa stretol s nemeckým GP, hovorili o únose Vietnamca

TA3 TASR
7.9.2018 15:21

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa stretol so svojím nemeckým kolegom, generálnym prokurátorom Petrom Frankom v kauze únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha.

Odmietli špekulácie o utajenosti stretnutia

"Tak, ako informoval generálny prokurátor na tlačovej besede 13. augusta po stretnutí so svojím nemeckým kolegom, Jaromír Čižnár a Peter Frank sa dohodli na ďalšom koordinačnom stretnutí. To bolo dnes na pôde Eurojustu v Haagu. Bližšie informácie poskytne Generálna prokuratúra SR v najbližších dňoch," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Podľa jej slov Generálna prokuratúra odmieta akékoľvek špekulácie o utajenosti piatkového stretnutia.

Ministerka vnútra Denisa Saková v auguste vyhovela žiadosti vyšetrovateľa a v súvislosti s vyšetrovaním únosu vietnamského občana zbavila mlčanlivosti všetky požadované osoby. V súčasnosti je zbavených mlčanlivosti 44 ľudí. Informoval o tom vtedy tlačový odbor ministerstva vnútra.

Začali s výsluchmi ochrankárov

"Rezort vnútra pod vedením Denisy Sakovej poskytuje orgánom činným v trestnom konaní maximálnu súčinnosť v prípade únosu vietnamského občana," napísali z ministerstva. Podľa ich slov vyšetrovateľovi poskytli aj všetky požadované dokumenty.

O zbavení mlčanlivosti 44 ľudí informovali na tlačovej konferencii 13. augusta v Bratislave. "Výsluchy prebiehajú. Poradie výsluchov si určia tí, ktorí to vykonávajú," povedal vtedy generálny prokurátor. Požiadal v tejto súvislosti o trpezlivosť. Na stretnutie upozornil portál aktuality.sk, ktorý zároveň informuje, že inšpekcia a prokuratúra začali s výsluchmi ochrankárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok