Prokuratúra zaistila Technopol, ktorý majú ovládať kočnerovci

TA3 TASR
7.8.2018 19:51

Prokuratúra zaistila nehnuteľnosti spoločnosti Technopol za 20 miliónov eur vrátane rovnomenného vežiaku v bratislavskej Petržalke, ktorý majú ovládať blízki stíhanému podnikateľovi Marianovi Kočnerovi. V utorok o tom informoval denník Sme.

Nehnuteľnosti zaistil v júli

Z najnovšieho zápisu v katastri nehnuteľností vyplýva, že prokurátor Maroš Žilinka nehnuteľnosti zaistil 13. júla. Podľa denníka Sme sa tu objavila aj informácia, že nehnuteľnosti sú na dosah schránkovej firmy Midas Investments, ktorá sa objavuje v mnohých obchodoch podnikateľa. Ten popiera, že by ju vlastnil.

Skupina ovládla Technopol v roku 2016 na základe akcií, ktoré sa objavili v rukách firmy Aarow podnikateľa Jozefa Dučáka mladšieho. "Je to syn Jozefa Dučáka st., ktorý s Marianom K. zastupoval schránkovú firmu v prípade nelegálnej skládky odpadu v Pezinku. Dučák ml. Technopol ovládol, odvolal jeho dovtedajšie vedenie a za predsedu predstavenstva stanovil svojho otca," uviedlo Sme. Obchody mali byť financované Privatbankou a zmenkami v hodnote 15 miliónov eur.

Zostane vo väzbe?

Ovládnutie Technopolu potvrdil notár Miloslav Kováč, ktorý sa objavuje aj pri údajných zmenkách televízie Markíza. Spoločnosť, ktorá ovládla Technopol, sa s predchádzajúcimi akcionármi súdi.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vydal 23. júla uznesenie na zaistenie majetku obvineného, ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný vo veci zmeniek v prípade TV Markíza. Pri ukladaní trestu za pokračovací zločin neodvedenia dane a poistného zákon obligatórne vyžaduje aj uloženie trestu prepadnutia majetku. Zaistený majetok by sa mal týkať minimálne jeho nehnuteľností na Donovaloch, v bratislavskom Novom Meste, Čunove i Bernolákove.

Rozhodnutie, či zostane vo väzbe, alebo bude stíhaný na slobode, oznámi sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici písomne v najbližších dňoch. Podnikateľ je vo väzbe preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok