Nie sme iba konzumentom mieru, tvrdí Gajdoš. Bilancoval rok 2017

TA3 SITA
15.1.2018 12:43

Minister obrany Peter Gajdoš (SNS), poslanci NR SR Anton Hrnko (SNS), Tibor Bernaťák (SNS), spoločne s generálnym tajomníkom služobného úradu v rezorte obrany Jánom Hoľkom hodnotili uplynulý rok 2017. Podľa ich slov, ktoré zazneli na tlačovej konferencii, bol minulý rok veľmi úspešný.

Odobrili strategicky dôležité dokumenty

Vláda totiž odobrila strategicky dôležité dokumenty, okrem dlhodobého plánu rozvoja sa podarilo presadiť aj historický projekt modernizácie pozemných síl, v rámci nákupu obrnených transportérov typu 4x4 a 8x8.

"Základom je dlhodobý plán rozvoja. Podarilo sa nám presadiť historický nákup obrnených transportérov, 4x4 a 8x8, ktorých postupne pribudne až 485 kusov (404 kusov 4x4, 81 kusov 8X8 poznámka red.). Verím, že sa nám podarí tento projekt dotiahnuť do úspešného konca," uviedol na tlačovej konferencii Gajdoš. Ako ďalej pokračoval, slovenskí vojaci hrali dôležitú úlohu aj pri zahraničných misiách, ktoré sú pre Ozbrojené sily SR kľúčové. "Nie sme iba konzumentom mieru, svedomito si plníme svoje povinnosti v rámci krajín V4 alebo Severoatlantickej aliancie," vyzdvihol prínos slovenských vojakov minister.

Hrnko vyzvihol spoluprácu s rezortom

Predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko vyzvihol spoluprácu s rezortom obrany. Podľa jeho slov ide v rámci legislatívneho procesu Slovensko smerom modernizácie, čo bude znamenať bojaschopnú a konkurencieschopnú armádu. "Minister Gajdoš vždy prišiel na výbor, ak sme ho pozvali, najmä pri dvoch veľkých témach, ktorými boli chýbajúce náboje a modernizačné projekty. Myslím si, že pán Gajdoš zodpovedne vysvetlil všetky nezrovnalosti a pochybnosti," uviedol Hrnko.

Rovnako poďakoval ministrovi predseda parlamentného poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák. Podľa jeho stanoviska ide rezort dobrým smerom, v súlade s prioritami Vlády SR a strany SNS. "Myslím si, že ministerstvo obrany, pod vedením SNS, plní programové vyhlásenie vlády," skonštatoval Bernaťák. Na záver vystúpil aj generálny tajomník služobného úradu na rezorte obrany Ján Hoľko, podľa ktorého ide ministerstvo v súlade s heslom "všetko pre vojaka". "Keď sme nastúpili na ministerstvo, zaviazali sme sa modernizovať ozbrojené sily tak, aby v roku 2030 bola spôsobilosť armády na 95 percentách," uzavrel Hoľko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok