Polonahá žena sa vo volebnej miestnosti vrhla na Zemana

TA3 ČTK TASR
12.1.2018 15:29

Obeťou bizarného útoku sa po začiatku českých volieb stal prezident Miloš Zeman. Ten prišiel do volebnej miestnosti, kde chcel odovzdať hlasovací lístok, pritom však naňho skočila obnažená žena a bránila mu v hlasovaní. Zakročila proti nej ochranka.

Polonahá žena sa vo volebnej miestnosti vrhla na Zemana
Twitter.com@SarkaKabat

Otraseného Zemana vyviedli von

Mladá žena, zrejme cudzinka, sa pred príchodom prezidenta ukrývala medzi novinármi. V okamihu, keď prezident oslovil komisiu a chcel sa legitimovať, strhla si košeľu a s výkrikmi sa rozbehla proti hlave štátu. Kričala pritom "Zeman, Putin´s Slut!" a rovnaký nápis mala podľa prítomných novinárov aj na odhalených prsiach. Ľahko otraseného Zemana pred sporo odenou aktivistkou zachraňovala ochranka a vyviedla ho z miestnosti. Po pár minútach sa však vrátil a uviedol, že je "poctený", pretože ho napadla aktivistka hnutia Femen, ktorá napadla aj pápeža.

Feministická skupina Femen na svojom webe uviedla, že aktérkou útoku je ukrajinská "sextremistka" Angelina Diashová. Incident už odsúdila česká ministerka obrany Karla Šlechtová, ktorá ho považuje za "odporný".

Favoritom je súčasný prezident

V Českej republike sa v piatok o 14.00 h začali dvojdňové prezidentské voľby, ktorých favoritom je súčasný prezident Miloš Zeman. Najväčšiu šancu poraziť ho má bývalý predseda českej akadémie vied Jiří Drahoš. O post prezidenta sa uchádza ešte sedem ďalších kandidátov. Ak nikto z nich nezíska nadpolovičný počet hlasov, dvaja najsilnejší kandidáti zabojujú o post hlavy štátu 26. a 27. januára v druhom kole.

Ide o v poradí druhú priamu voľbu prezidenta v histórii samostatnej ČR. Dvaja predchádzajúci českí prezidenti Václav Havel a Václav Klaus boli zvolení parlamentom.

Svoj hlas môže vo voľbách odovzdať približne 8,4 milióna oprávnených voličov. Volebné miestnosti budú v piatok otvorené do 22.00 h a v sobotu od 8.00 a 14.00 h. Prvé výsledky sa očakávajú v noci zo soboty na nedeľu. Český premiér a šéf hnutia ANO Andrej Babiš avizoval, že v prezidentských voľbách dá hlas 73-ročnému Milošovi Zemanovi. Rovnako sa vyjadrili aj líder hnutia SPD Tomio Okamura a úradujúci šéf českej sociálnej demokracie Milan Chovanec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok