Kiskovi v prieskume dôveruje najviac ľudí a najmenej mu nedôveruje

TA3 SITA
22.11.2017 13:04

Prieskum dôveryhodnosti politických lídrov, ktorý uskutočnila agentúra AKO, ovládol prezident Andrej Kiska. Podľa výsledkov telefonického dopytovania mu dôverujú až dve tretiny respondentov, naopak, nedôveruje mu len niečo menej ako tretina opýtaných. Druhým najdôveryhodnejším sa stal šéf Mosta-Híd Béla Bugár, na treťom mieste je predseda SaS Richard Sulík.

Po Sulíkovi nasleduje Igor Matovič s Borisom Kollárom, Robertom Ficom, Andrejom Dankom a Alojzom Hlinom. Najmenej ľudi v prieskume dôverovalo Marianovi Kotlebovi.

Pri nedôvere bola situácia opačná - šéf ultranacionalistov z ĽSNS Kotleba bol s prehľadom na vrchole rebríčka. Nasledovali Robert Fico, Andrej Danko, Boris Kollár, Richard Sulík, Béla Bugár a Alojz Hlina. Najmenej nedôveryhodným je pre respondentov Andrej Kiska.

Agentúra AKO uskutočnila prieskum v dňoch 14. až 18. novembra na vzorke 1000 respondentov. Otázka znela “Prečítam vám mená niektorých politikov, a Vy prosím pri každom z nich povedzte, či je daný politik pre vás dôveryhodný alebo nie. ”. Respondent sa vyjadroval ku každému prečítanému politikovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok