Palestínčan na smrť dobodal Izraelčanov v ich príbytku

TA3 TASR ČTK
21.7.2017 23:39

Neznámy Palestínčan dobodal na smrť v židovskej osade v Predjordánsku troch Izraelčanov. Vnikol do príbytku v osade Halamiš, kde zaútočil nožom na vyše 70-ročnú ženu, približne 30-ročného muža a ďalšiu približne 60-ročnú ženu.

Jedna ďalšia Šesťdesiatosemročná žena utrpela zranenia a bola prevezená do nemocnice. Všetky obete sú podľa izraelských médií členmi jednej rodiny.

Na svoje obete zaútočil Palestínčan potom, čo prenikol do ich domu v osade Halamiš, ktorá leží neďaleko Ramalláhu. V dome boli podľa denníka Haarec aj deti, ktorým sa ale nič nestalo. Útočníkom bol údajne dvadsaťročný Palestínčan Umar Abid, ktorý žil v meste neďaleko osady. Postrelil ho sused napadnutých, ktorý počul výkriky a pribehol na pomoc. Záchranári ho previezli do nemocnice.

Vlna palestínskych útokov nožom, strelnými zbraňami alebo zámerným vrazením autom do skupín ľudí, ktorá si od jesene 2015 vyžiadala životy najmenej 47 Izraelčanov, dvoch amerických turistov a britskej študentky, sa v poslednom čase spomalila, no nezastavila. Zasahujúci príslušníci izraelských bezpečnostných síl zabili od vypuknutia tohto násilia najmenej 260 Palestínčanov. Väčšinu z nich podľa Izraela tvorili útočníci, zvyšní zahynuli pri zrážkach s bezpečnostnými zložkami.

Témy: Izrael smrť
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok