Smeráka Jánoša obvineného z týrania rodiny prepustili z policajnej cely

TA3, TASR, SITA
10.3.2015 15:56

Bývalého poslanca parlamentu za Smer Vladimíra Jánoša Okresný súd v Prievidzi prepustil na kauciu. Polícia tvrdí, že manželku bývalého člena ľudsko-právneho výboru parlamentu ochránia.

Kaucia bola 20-tisíc eur

Informovala o tom trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Polícia prijme adekvátne opatrenia k ochrane manželky," uviedla Antalová. Polícia nechce konkretizovať opatrenia, ktoré majú chrániť zainteresované osoby v prípade. Exposlanec je obvinený z týrania ženy. Od piatka bol v policajnej cele.

Sudkyňa zároveň určila kauciu vo výške 20-tisíc eur. Dnes už bývalého poslanca národnej rady obvinili zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Na pokyn prokurátora ho rovno na policajnej stanici zadržali.

Vulgárne nadávky a vyhrážky

Po internete sa šíria nahrávky, ako žene vulgárne nadáva a vyhráža sa jej. Jánoš sa minulý týždeň po medializácii prípadu vzdal poslaneckého mandátu v národnej rade aj funkcie okresného predsedu strany v Prievidzi. V súvislosti s jeho prípadom obvinila polícia ďalších dvoch ľudí pre marenie spravodlivosti.

Podľa neoficiálnych informácii právnik a lekár údajne zariadili falošné potvrdenie o tom, že Jánoš nie je schopný vypovedať pred políciou.

V piatok vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti voči 57-ročnému JUDr. Jozefovi N. z Prievidze a voči 71-ročnému MUDr. Vladimírovi M. z Prievidze. "Obvinenie sa týka lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo, že je nepravdivé,” uviedla Antalová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok